Musorujsag
Élő Eredmények

Räikkönen: A pontok alapján sz*r a helyzet, de egyébként…

Räikkönen: A pontok alapján sz*r a helyzet, de egyébként…

F1i
Kimi Räikkönen a tőle megszokott laza stílusban közölte, az Alfa Romeo eddig gyűjtött pontjai nem fedik a valóságot az istálló teljesítményét illetően, hiszen jobb formában vannak, mint azt a tabella mutatja. Persze, a folytatásban még gyorsabbak akarnak lenni!

Az Alfa Romeo jelenleg a hetedik helyen áll a konstruktőrök bajnokságában, hét ponttal elmaradva a Renault mögött. Ez akár csalódás is lehet az év eleji várakozásokhoz képest, a Ferrari komoly támogatásával ugyanis sokan a középmezőny élére várták őket, a pontjaik szinte 100 százalékát szerző Kimi Räikkönen szerint azonban ez az állás nem árul el mindent formájukról.

A tapasztalt finn úgy érzi, az Alfa Romeo jobban teljesít egy hetedik erőt képviselő istállónál. „Nekem nem igazán voltak elvárásaim” – kezdte, utalva az év eleji várakozásokra, vagyis azok hiányára. „Azért jöttem, hogy mindent megtegyek a csapatért, amit tudok.”

„Ha most vetsz egy pillantást a pontokra, akkor a helyzet elég szarul néz ki. De nem hiszem, hogy a tabella olyan jól visszaadja az első félév történetét. Barcelona környékén tényleg nem ott voltunk, ahol lenni akartuk, de előtte jól teljesítettünk, utána pedig sikerült egészen jól visszavágnunk” – magyarázta a 2007-es bajnok, majd kiemelte, a csapat annak ellenére tudott szép fejlődést produkálni, hogy forrásai korlátozottak.

„Jó irányba haladunk, és helyes döntéseket hozunk, viszont csapatként vannak korlátaink. Mi nem ott tartunk, ahol az élmezőnybeli srácok, viszont ezzel tisztában vagyunk, és el is fogadjuk ezt. Viszont ha azt nézzük, amiért itt vagyunk, ami a mi célunk, akkor kijelenthetjük, hogy jó munkát végzünk” – dicsérte csapatát.

„Természetesen a legfontosabb cél számunkra is az, hogy még gyorsabbak legyünk, és még előrébb kerüljünk a bajnokságban. Lassan építkezünk, de elérhetünk a célunkhoz. Ehhez viszont továbbra is időre van szükségünk. De nagyon jól haladunk. Persze mindig lehetne jobb a helyzet, és természetesen nem sikerült mindig kihozni a legtöbbet a futamokból, de ez már csak így megy” – zárta gondolatát a mezőny legrutinosabb versenyzője.

Kimi Räikkönen (Fotó: XPB) Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)
Borítókép: Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

További tartalmak