Häkkinen szerint a második félév izgalmasabb lesz

Mika Häkkinen szerint más lesz a 2019-es szezon második fele, mint volt az első, Mercedes által dominált rész. A korábbi kétszeres világbajnok úgy érzi, a folytatásban szorosabb lesz a küzdelem a címvédő és két kihívója között.

Miután a Ferrari 2017-ben és 2018-ban is meg tudta szorongatni a Mercedest, sokak számára csalódást keltő lehetett az idei szezon első fele, a németek ugyanis a hibridéra kezdetét idéző dominanciával uralták le a versenyeket. Győzelmi sorozatukat aztán nem is a több esélyt elszalasztó Ferrari, hanem a Red Bull törte meg – a szünet előtt ráadásul két győzelmet is szereztek.


A bikások jó formája bizakodásra ad okot az izgalmasabb futamokban reménykedők számára, akik Mika Häkkinen szerint a vörösökben is bízhatnak még, lesznek ugyanis pályák, ahol ők is megizzaszthatják majd a csillagosokat.
Mika Häkkinen (fotó: XPB) Mika Häkkinen (fotó: XPB)„Spában és Monzában újra versenyben lesznek, ezeken a pályákon ugyanis nagyon sokat számít a végsebesség, viszont az egyértelmű, hogy az autójuk nem tud folyamatosan, versenyről versenyre ütőképes lenni” – írta blogjában az 1998-as év az 1999-es év bajnoka. „Nemcsak, hogy nem tudták legyőzni a Mercedest, hanem már a Red Bull és a Honda csomagja mögé kerültek, ami a versenyképességet illeti” – tette hozzá.


„Az idei világbajnokság második felének teljes mértékben különböznie kell az elsőtől. Szerintem a Ferrari nagyon keményen fog küzdeni a győzelemért Belgiumban és Olaszországban, miközben a Red Bull még tovább fogja fejleszteni az autóját, és a Mercedes így már nem tudja tovább folytatni azt a dominanciát, amit az év elején láttunk” – magyarázta.


A finn sokakhoz hasonlóan örömmel látta, hogy a nem túl eseménydús Francia Nagydíj és néhány korábbi, szintén felejtős futam után négy roppant izgalmas verseny következett, a fentiek ismeretében pedig arra számít, a folytatásban is lesznek még érdekes hétvégék. „Most volt négy nagyon izgalmas futamunk, és én teljes mértékben arra számítok, hogy sok érdekesség vár még ránk, mielőtt véget ér a bajnokság december elején” – fogalmazott.
Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt) Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)