Musorujsag
Élő Eredmények

Kubica: Következetességre van szükségünk

Kubica: Következetességre van szükségünk

Motorsport
Robert Kubica úgy érzi, a következetesség elengedhetetlenül fontos lesz ahhoz, hogy a bonyolult első félév után a folytatásban jobb teljesítményt nyújtson a versenyhétvégéken.

Nem a tervek szerint alakult a lengyel várva-várt visszatérése, hiába szerezte ugyanis ő a Williams eddigi egyetlen pontját, a kaotikus Német Nagydíjat leszámítva szinte folyamatosan elmaradt újonc csapattársától, George Russelltől, ráadásul kettejük csatájának tétje rendre az utolsó előtti hely megszerzése volt.

Ami a folytatást illeti, a tapasztalt versenyző szerint a második félévben sokkal egyszerűbb lenne a dolga, ha egy a jelenleginél következetesebb versenyautót vezethetne. Persze tudja, csapata gőzerővel dolgozik azért, hogy ez a kívánság valóra váljon.

„Bonyolult volt” – kezdte, amikor arra kérték, összegezze az első félévet. „Az autó teljesítményén felül is van néhány dolog, amit helyre kell tennünk. Ha rendezzük ezeket, vagy következetesebbek leszünk, akkor könnyebb lesz a dolgunk, szóval nagyon bízom benne, hogy a második félévben minden összeáll, és akkor valóban egyszerűbbek lesznek a hétvégén. Mindig van lehetőség a fejlődésre, csak, mint mondtam, követesebbnek kell lennünk.”

Robert Kubica (Fotó: XPB) Robert Kubica (Fotó: XPB)

„Ha következetesen viselkedik az autód, akkor versenyzőként is sokkal könnyebben tudsz kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, és sokkal többet dolgozhatsz az apró részleteken, amin az F1-ben nagyon sok múlik” – magyarázta.

A csapattárs a nyári szünet előtti utolsó versenyen, a Magyar Nagydíjon szállított a Williams tempó tekintetében legerősebb idei teljesítményét: az időmérőn kis híján, az ellenfelek botlását kihasználva a Q2-be is be tudta verekedni magát, majd a futamon több ellenfelet is maga mögött tudott tartani, amire normál körülmények között eddig nem igazán volt még példa.

Ami Russell eredményét illeti, Kubica szerint abból egyelőre korai lenne arra következtetni, hogy a Williams valóban komolyabb előrelépést tett. „George remekelt, de még várnunk kell, az autó ugyanis ugyanolyan volt, mint Németországban, ott pedig nem úgy tűnt, hogy komoly előrelépést tettünk. Másrészt, ha előre is léptünk, a többiek is fejlődtek, szóval a lemaradás még mindig nagy. Most jók voltunk, és remélem, folytatódik ez a trend. Ezért fogunk dolgozni. A szünet után másféle pályák jönnek, szóval megnézhetjük, ott is tudunk-e ilyen jók lenni” – fogalmazott.  

Robert Kubica és George Russell csatája (Fotó: XPB) Robert Kubica és George Russell csatája (Fotó: XPB)
Borítókép: Robert Kubica (Fotó: XPB)

További tartalmak