Stroll meglepte Pérezt

Sergio Pérez meglepődött azon, mennyire jó a pontversenyben jelenleg előtte tanyázó új csapattárs, Lance Stroll versenytempója, ebben a tekintetben ugyanis korábban a márkatársak fejére tudott nőni, a fiatal kanadai viszont azonnal ott volt a nyomában.

Lance Stroll és Sergio Pérez (Fotó: XPB)

Stroll az időmérőkön továbbra sem tud megvillanni (a tizenkét versenyhétvége során mindössze egyszer jutott túl a Q1-en), jó rajtjaival és versenytempójával viszont többször felhívta már magára a figyelmet. Például Németországban, ahol a kaotikus esőfutam végén negyedikként ért célba, eredményének köszönhetően pedig a tapasztaltabb csapattárs elé ugrott a tabellán.


Ezt látva Pérez nemrég elismerte, meglepődött a fiatal kanadai versenytempóját látva, eddig ugyanis ezen a téren általában ő tudott a csapattársak fölé kerekedni, Stroll viszont már a kezdetek óta tartja vele a lépést a hosszabb etapokon.
Fotó: XPB Fotó: XPB


„Meglepett a versenytempójával, már akkor, amikor megérkezett a csapathoz, hiszen sikerült elkapnia” – kezdte a rutinos mexikói. „Ha visszatekintünk, láthatjuk, hogy az előző csapattársaimmal szemben volt egy kisebb előnyöm, főleg a versenytempó tekintetében, Lance viszont az első pillanattól kezdve ott van a sarkamban” – tette hozzá.


„Nagyon jó a versenytempója. Fejlődik. Ha megnézzük hol tart most, milyen versenyző lett belőle, szerintem kijelenthető, hogy sokat fejlődött, és még van benne potenciál. Jól teljesít. Olyan versenyző, mint én. Vasárnaponként remekül teljesít, figyelembe véve, milyen autó áll a rendelkezésére” – dicsérte tovább fiatal csapattársát.


Miközben Stroll teljesítménye meggyőzte, Pérez elhintette, saját hibájának köszönheti, hogy a kanadai előtte áll a tabellán, Németországban ugyanis hamar kiesett a versenyből. „Jól kezdtem a szezont. Jól vezettem, nem hibáztam és kihoztam a maximumot az autóból. A németországiért természetesen vállalom a felelősséget. Ez hatással volt a szezonomra így a szünet előtt. De összességében sok pozitív eredmény volt, a második félév pedig szerintem erősebb lesz” – mondta.  
Sergio Pérez (Fotó: XPB) Sergio Pérez (Fotó: XPB)