Vérszemet kapott az Alfa: a második félévben a McLarennel harcolna!

Magabiztosan várja a szezon második felét az Alfa Romeo csapatvezetője, Frédéric Vasseur: a szakember az előző hetekben látott előrelépések alapján arra számít, ha következetesek tudnak maradni, akkor a McLarennel is csatázhatnak a folytatásban.

Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

Az Alfa jól kezdte a szezont, majd Barcelona körül jött egy kisebb visszaesés, erre azonban gyorsan és hatékonyan tudtak reagálni, az utóbbi futamokon ugyanis rendre ott voltak a legjobb 10 között. Legjobbjukat Németországban szállították, itt azonban egy technikai vétség miatt kizárták őket a kettős pontszerzés után, ám mivel óvtak, ezt az eredményt még visszakaphatják.


Bárhogy is legyen, csapatvezetőjük a második félévben még javíthatnak helyezésükön (jelenleg a hetedik pozíciót foglalják el a tabellán), az előző hetekben elért formajavulás ugyanis bizakodásra ad okot a folytatást megelőzően.


„A következetesség nagyon fontos a mezőny közepén” – kezdte a francia szakember. „Szerintem a McLaren még mindig egy kicsivel a többiek előtt jár, de nagyon remélem, hogy az év második felében harcba tudunk majd szállni a McLarennel. Stabil eredményeket kell hoznunk. Minden hétvégén pontokat kell szereznünk. Mindkét autóval ott kell lennünk a pontzónában” – magyarázta.
Frédéric Vasseur csapatfőnök (Fotó: XPB) Frédéric Vasseur csapatfőnök (Fotó: XPB)


„Szerintem lehetünk optimisták. Ha a jelenlegi helyzetet összevetjük a barcelonaival, akkor láthatjuk, hogy attól már messze vagyunk, és azt is, hogy sikerült folyamatosan javulnunk az év kezdete óta. Nagyon keményen dolgoztunk, hogy folyamatosan bevethessük az új fejlesztéseket, és ezt a tempót kell tartanunk a szezon második felében is” – folytatta.


A csapatvezető a jó formára a Magyar Nagydíjat hozta példaként, ahol az Alfa Romeo erős eredményt ért el, noha a hétvégét megelőzően nem reménykedtek hasonlóban. „Nem voltam túl optimista a futam előtt, mert a pálya nem fekszik nekünk. Kimi (Räikkönen) mégis fantasztikus versenyt futott. A futam elejétől jó volt a tempónk. Az volt a legfontosabb, hogy (Romain) Grosjean elől induljunk és előtte is tudjunk maradni. Tudtuk, hogy a Haasnak nehéz futama lesz, ezért fontos volt elé kerülni.”


„Kimi a végén még egy Mercedest is tartani tudott. Remek szituáció volt. Öt-hat körön keresztül maga mögött tudta tartani (Valtteri) Bottast. Ez szerintem nagyszerű előrelépés volt a csapatunk számára. Remek volt az a futam pont a nyári szünet előtt. Főleg az előző hetek után, melyek eléggé nehezek voltak” – utalt a németországi kizárásra.


Noha papíron a belga és az olasz pálya is kedvez majd a Ferrarinak annak komoly motorereje miatt, a vörösök erőforrásait használó Alfa a csapatvezető szerint nem törvényszerű, hogy remekelni fog ezeken a helyszíneken. „Nagyon fontos ezeken a pályákon az aerodinamikai csomag szerepe is. Szerintem igazából Szingapúrban fogunk majd visszavágni, amikor ismét általánosabb pályák jönnek majd” – zárta gondolatát.
Kimi Räikkönen (Fotó: XPB) Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)