Vettel: Nem kell mindent megváltoztatni

Sebastian Vettel szerint sem szabad hátradőlni négy látványos verseny után, hiszen vannak szabályok, melyek átírásával izgalmasabbé lehet tenni a királykategóriát, ugyanakkor óvatosan kell változtatni és nem szabad átesni a ló túloldalára az F1 megreformálásakor.

Sebastian Vettel (Fotó: Ferrari)

Az osztrák, a brit, a német és a magyar futam csattanós válasz volt a gyengébb évkezdést követően egyre hangosabbá váló kritikusok számára, elbízni viszont több F1-es szereplő szerint sem bízhatják magukat a sportág vezetői, hiszen egyértelmű, hogy lehet javítani az előírásokon. Ezen a véleményen van a Ferrari klasszisa, Sebastian Vettel is.


A négyszeres bajnok szerint nem szabad hagyni, hogy az előző futamok becsapják az illetékeseket, és esetleg visszavegyenek a szabályalkotási kedvből. „Az esős futamok például mindig káoszt hoznak, a káosz pedig szórakoztató. Ezt sokszor láttuk már” – utalt a vizes pályán futott Német Nagydíjra.
Sebastian Vettel (Fotó: MTI) Sebastian Vettel (Fotó: MTI)


„A feladat szerintem az, hogy száraz pályán is közelebb hozzuk egymáshoz a versenyzőket. Akkor, amikor normál körülmények között zajlanak a versenyek. A lényeg, hogy a sportág jobb legyen, ami pedig minket, versenyzőket illet, hosszabb ideig és keményebben harcolhassunk egymással a pályán. Ez a cél a jövőre nézve” – hangsúlyozta.


Nyilatkozata során kiemelte, bár lehet javítani az F1 helyzetén, nem szabad mindent a feje tetejére állítani, hiszen az alapok rendben vannak. „Vannak kulcsfontosságú elemek, melyek hozzájárulhatnak a sportág jobbá tételéhez, és szerintem ezekre kell összpontosítanunk. Nem hiszem, hogy minden mást a feje tetejére kellene állítanunk csak a változtatás kedvéért. A sportágunk öröksége nagyszerű. Az alapok hasonlóak az 50 évvel ezelőttiekhez” – magyarázta.


„Nem hiszem, hogy megváltoztatják a labdarúgás szabályait, mondjuk a kapu méretét, vagy a csatárok számát csak azért, mert volt egy kevésbé szórakoztató mérkőzés. Szóval szerintem vannak szabályok, amiket meg kell tartani és a formátumot is, miközben néhány dolgon javítanunk kell, hogy a helyes irányba haladjunk” – zárta gondolatát.
Sebastian Vettel (Fotó: XPB) Sebastian Vettel (Fotó: XPB)