Musorujsag
Élő Eredmények

Villeneuve megtartaná Bottast

Villeneuve megtartaná Bottast

F1i
Jacques Villeneuve a Mercedes helyében megtartaná Valtteri Bottast, aki hasznos munkát végez a csapat számára, teljesítménye pedig nem annyira gyenge, hogy le kelljen cserélni Esteban Oconra, kinek szerződtetése egyébként is kockázatos volna.

A Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff a nyári szünet előtt elhintette, csapata még augusztusban dönt arról, ki lesz Lewis Hamilton márkatársa a folytatásban, választani pedig Bottas és Ocon közül fognak, George Russell előléptetését ugyanis korainak tartja. A finn utóbbi hetekben nyújtott gyengébb teljesítményét látva többen jelezték, a németek helyében Ocont választanák.

Az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve nem ért egyet ezekkel a véleményekkel. „Miért tennének ilyet?” – tette fel a kérdést, amikor a holland Formule 1 című weboldal Bottas lecseréléséről és Ocon előléptetéséről kérte ki a véleményét.

Jacques Villeneuve (Fotó: XPB) Jacques Villeneuve (Fotó: XPB)

„A Mercedesnek természetesen Bottasszal kell folytatnia. Hányszor is arattak kettős győzelmet a szezon során? Mostanában sokszor gyorsabb Lewisnál (Hamilton), szépen gyűjtögeti a pontokat. Ha minden versenyen fél másodperccel lassabb lenne, mint a tavalyi évben volt, akkor kellene keresniük valakit helyette. De most nem ez a helyzet” – magyarázta.

Ami Ocont illeti, a kanadai szerint egyébként is rizikós lenne az előléptetése, hiszen eddigi eredményei nem indokolják, hogy teljes szezont fusson a Mercedesnél, hiába szerzett bajnoki címet több juniorszériában és állta a sarat a Force Indiánál a nála tapasztaltabb Sergio Pérez mellett.

„Még nem igazán bizonyított” – jegyezte meg szigorúan Villeneuve. „Nem igazán tudom megmondani, valójában mennyire jó, és nem is vállalnám a kockázatot, hogy ez kiderüljön” – tette hozzá a szókimondó szakértő, aki a tavalyi szezon végén is komoly kritikával illette a fiatal franciát a brazil futam után, ahol lekörözés alatt hibázott, és ütközött az élen álló Max Verstappennel.

Esteban Ocon (Fotó: XPB) Esteban Ocon (Fotó: XPB)
Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak