Musorujsag
Élő Eredmények

A jövő héten esik át az F1-es tűzkeresztségen az Alfa tesztpilótája

A jövő héten esik át az F1-es tűzkeresztségen az Alfa tesztpilótája

RaceFans
A jövő héten kerül sor az Alfa Romeo fejlesztőversenyzőjének, Juan Manuel Correának a Forma–1-es debütálására a Francia Nagydíjnak otthont adó Paul Ricard-versenypályán egy privát teszt keretén belül.

A 20 éves amerikai versenyző jelenleg az F2-ben bizonyíthat: első szezonjában eddig két második és két hetedik helyezést szerzett, és harminchat pontjával a tizenkettedik helyen áll a tabellán. Az Alfa Romeo Sauber Junior Team néven futó „ificsapatának” az év eleje óta tagja, első Forma–1-es bevetésére pedig a jövő héten kerül majd sor.

„Kevés lenne, ha csak azt mondanám, hogy izgatott vagyok” – nyilatkozta a lehetőség kapcsán a fiatal versenyző. „A teszt és a Forma–1-es karrier olyasmi, amin eléggé régóta dolgozunk már a partnereimmel, és amin én magam is nagyon régóta dolgozom már” – tette hozzá.

A Sauber 2013-as autója (Fotó: XPB) A Sauber 2013-as autója (Fotó: XPB)

„Mindent lépésről lépésre szeretnék csinálni, figyelni fogok, és igyekszem mindent megtanulni majd, hogy fontos tapasztalatokat gyűjtsek majd” – magyarázta az amerikai versenyző, aki egy korábbi Forma–1-es géppel (a Sauber 2013-as autójával, a C32-essel) körözhet majd a Francia Nagydíj helyszínén.  

Correa az idei Forma–2-es szereplése előtt másfél évig a G3-as bajnokságban (a jelenlegi Forma–3-as széria) versenyzett. Tavaly itt tizenkettedik lett az összetettben. Pályafutása eddigi legjobbját szintén 2018-ban szállította, a Toyota Racing Seriesben, ahol negyedik lett.  

Juan Manuel Correa (Fotó: XPB) Juan Manuel Correa (Fotó: XPB)
Borítókép: Juan Manuel Correa (Fotó: XPB)

További tartalmak