Musorujsag
Élő Eredmények

Bántó a Kubica szurkolóitól kapott utálat – Russell

Bántó a Kubica szurkolóitól kapott utálat – Russell

Autosport
Bár nem hagyja magát befolyásolni általa, George Russellnek nem esik jól az a gyűlölködés, amit Robert Kubica egyes szurkolóitól kap, amióta csapattársak a lengyellel.

Tízezrével lepték el Robert Kubica lelkes és fanatikus rajongói a Magyar Nagydíjat, a szurkolói fórum színpadán pedig valóságos ováció tört ki, amikor a lengyelt szólították. Még csapattársa, George Russell is magához ragadta a mikrofont, hogy az embereket hergelve éltesse népszerű csapattársát.

A gesztus szép volt a brit újonctól, ám nem mindig kap hasonlóan sportszerű viszonzást. Russell eddig dominált a Williams házon belüli csatájában az autóval és a gumikkal is jobban bajlódó Kubica ellen, és ezt a lengyel egyes hívei nem feltétlenül viselik türelmesen. Mint azt Russell elárulta, nem kímélik őt év eleje óta, a csapatot pedig gyakran éri a vád, hogy előnyben részesíti őt csapattársával szemben.

Robert Kubica szurkolói a Hungaroringen (Fotó: XPB) Robert Kubica szurkolói a Hungaroringen (Fotó: XPB)

„Kissé bántó, hogy a közzétett posztjaim alatt a hozzászólások ötven százaléka a lengyel szurkolóktól érkező utálatot fejezi ki, miközben a másik ötven százalék támogat engem. Valójában csak az érdekel, mit gondol rólam a Williams és a Mercedes, ugyanakkor nyilván szeretnéd, ha megadnák a tiszteletet kívülről is. A nem lengyelek részéről még nem tapasztaltam olyat, hogy nem tisztelnek, vagy utálnak engem. De elfogadom a helyzetet, és remélem, hogy egy nap majd nekem is lesznek ennyire szenvedélyes szurkolóim” – nyilatkozta az Autosportnak.

Bár a Williams eddigi egyetlen idei pontját Kubica jegyezte, Russell lényegesen jobb első félévet teljesített, legyőzve őt valamennyi időmérő edzésen, gyakran sokkal többet kihozva a Williams autójából, mint kollégája. A legjobb példa erre a Magyar Nagydíj volt, ahol először mozdult el az utolsó sorból önerőből, és ahol a mezőny végén küzdőkkel csatázhatott, miközben Kubica továbbra is az utolsó helyen szerénykedett.

Robert Kubica szurkolói a Hungaroringen (Fotó: XPB) Robert Kubica szurkolói a Hungaroringen (Fotó: XPB)

Russell összességében elégedett az eddigi teljesítményével. „Szerintem egyes helyszíneken egészen jó teljesítményt nyújtottam, míg másokon nem annyira. De semmin sem változtatnék, mert a gyengébb versenyekből is sokat tanultam. Az emberek azt kérdezik, min változtatnék, ha újrafuthatnám az első versenyeket. Én semmin sem változtatnék, mert szükség van ezekre is ahhoz, hogy emberként és versenyzőként fejlődni tudj” – vélekedett a mindig realista tehetség.

Borítókép: George Russell és Robert Kubica (Fotó: XPB)

További tartalmak