Musorujsag
Élő Eredmények

Magnussen azonnal F1-es futamot vinne a Nordschleifére

Magnussen azonnal F1-es futamot vinne a Nordschleifére

Auto Motor und Sport
Bár tudja, erre valószínűleg sosem kerül már sor, az 1970-es évek királykategóriájáért szenvedélyesen rajongó Kevin Magnussen örülne, ha a Forma–1 visszatérne a Nordschleifére.

A „zöld pokolban” utoljára 1976-ban rendeztek F1-es futamot: a királykategória döntnökei Niki Lauda azon elszenvedett, kis híján végzetes baleset után határozták el, többé nem térnek vissza a 24 kilométeres versenypályára. Maga a létesítmény azóta is használatban van, és a motorsportoktól sem szakadt el teljesen, hiszen több GT- és túraautós futamnak is otthont ad.

Bemutatójelleggel néhányszor F1-es autóval is végigmentek a legendás pályán, ahol a Haas dán versenyzője a jövőben éles körülmények között is próbára tenné a tudását. Persze tisztában vele, ez feltehetően csak vágyálom marad számára a szigorú biztonsági előírások miatt.

Fotó: XPB Fotó: XPB

„Nagyon szeretem a korai ’70-es éveket” – felelte, amikor az Auto Motor und Sport arról kérdezte, melyik időszakot választaná, ha visszautazhatna a múltba. „Az F1 akkoriban teljesen új volt. Akkor tisztán a vezetésről szólt minden. Nehezebb volt a versenyzők dolga. Manapság minden olyan tökéletes. És ez minden apróságra igaz. Minden annyira biztonságos. Nem azt mondom, hogy a biztonság rossz, de vannak ennek is hátulütői” – magyarázta.

 „Szeretném, ha jobb pályákon versenyezhetnénk. Annyi nagyszerű pálya van a világon, és ezek versenyzői szempontból sokkal szórakoztatóbbak volnának. Ne értsenek félre: így is nagyon sok jó pálya van a versenynaptárban, viszont azért vannak olyanok is, melyek nem tartoznak a legeslegjobbak közé” – jegyezte meg diplomatikusan.

Így került szóba a Nordschleife, melynek említésekor a dán azonnal megjegyezte: „Azonnal ott lennék a rajtrácson! Igen, csináljuk. Legyen ott futamunk!” – majd miután válaszként azonnal fölmerült, feltehetően az ötlet felvázolását követően a többség azonnal tiltakozna a 24 kilométeres, mai szemmel valóban túlságosan veszélyes pálya ellen, Magnussen a tőle megszokott laza stílusban reagált: „Ó, hogy b*ssza meg!”

Kevin Magnussen (Fotó: XPB) Kevin Magnussen (Fotó: XPB)
Borítókép: Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak