Musorujsag
Élő Eredmények

Hülkenberg: Végre egy izgalmas sajtónap!

Hülkenberg: Végre egy izgalmas sajtónap!

Motorsport
Izgalmas csütörtöki médianapra számít Nico Hülkenberg, miközben egyre több forrás jelenti, a Renault Esteban Oconnal helyettesíti őt, a Mercedes pedig megtartja Valtteri Bottast, és már a küszöbön áll ezeknek a lépéseknek a bejelentése.

Hülkenberg Renault-s szerződése 2019 végén jár le, azt pedig, hogy a felek nem hosszabbítják meg ezt a kontraktust már hosszú hetek óta pletykálják. Azt, hogy az istálló az utóbbi időben több a teljesítményt kritizáló nyilatkozatot tevő, és a Daniel Ricciardótól elmaradó Hülkenberg mellett más „opciókat” is számításba fog venni, a csapatvezető, Cyril Abiteboul is elhintette már.

Hogy Ocon az egyik kiszemelt, arról is sokat cikkeztek már, a francia viszont a Mercedes listáján is szerepelt, ám a csillagosok állítólag Bottas megtartására voksoltak, így a fiatal pilóta igazolhatóvá vált, a Renault pedig le is csapott rá.

A napokban ezt több német és francia forrás is tényként közölte – az Auto Hebdo például legutóbbi számának címlapján közölt egy képet, amin Ocon látható a Renault versenyruhájába „szerkesztve”. Erre a képre már Hülkenberg is reagált közösségi oldalán: megosztotta a borítót, megjegyzésként pedig annyit írt mellé, végre egy izgalmas csütörtöki napra számíthatunk.

Hogy ezzel a német arra utal, már tisztában van sorsával, és kvázi viccel azzal, vagy arra, hogy a pletykák tisztázása miatt lesz izgalmas a csütörtök, azt hamarosan megtudjuk, erre azonban úgy tűnik, az említett sajtónapig várni kell, komolyabban ugyanis egyik fél sem kommentált a pletykákat.

A Renault a Motorsport megkeresésére külön kiemelte, nem akar foglalkozni ezzel és az ehhez hasonló szóbeszédekkel, de a Mercedes sem tett még bejelentést azzal kapcsolatban, ki lesz Lewis Hamilton csapattársa 2020-ban. Viszont ez is „érik már”, a szünet előtt ugyanis jelezték, még augusztusban dönteni fognak pilótapárosukról.

Ocon számára egyébként nem lenne teljesen ismeretlen a Renault, amennyiben valóban náluk folytatja pályafutását, 2016-ban ugyanis, mielőtt bemutatkozott a Manorral, több szabadedzésen is részt vett a francia istállóval, korábban pedig annak jogelődje, a Lotus támogatta pályafutását. A visszatérésre már 2019-ben sor kerülhetett volna, a felek ugyanis közel kerültek a megegyezéshez, Daniel Ricciardo érkezése azonban keresztülhúzta a számításokat.

Esteban Ocon számára nem lenne ismeretlen a Renault csapata, 2016-ban a tesztversenyzőjük is volt (Fotó: XPB) Esteban Ocon számára nem lenne ismeretlen a Renault csapata, 2016-ban a tesztversenyzőjük is volt (Fotó: XPB)
Borítókép: Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

További tartalmak