Musorujsag
Élő Eredmények

Gasly már nem foglalkozik a múlttal

Gasly már nem foglalkozik a múlttal

Toro Rosso
Pierre Gasly nem hagyja, hogy a Red Bull döntése, melynek értelmében a szezon második felében az anyacsapat helyett ismét a Toro Rossónál kell versenyeznie, megtörje őt. Mostantól már csak arra összpontosít, hogy a lehető legtöbb pontot szerezze régi-új istállója számára!

A bikások ismét húztak egy váratlant, amikor a nyári szünet elején bejelentették, az eddig mindössze 12 futamon induló Alexander Albon veszi át az első félévben gyengén szereplő Pierre Gasly helyét. Bár a Red Bullnál nem maradhat, a csapat kötelékét és az F1-et sem kell elhagynia, a folytatásban ugyanis a Toro Rosso pilótája lesz, ahol tavaly több kiugró eredményt is elért.

Ahhoz, hogy pályafutása új lendületet kapjon, ismét szüksége lenne egy-két hasonlóra, Dannyil Kvjat korábbi példájából (2016-ban ő is hasonló cipőben járt) ugyanis láthatjuk, a lefokozás meg tud törni egy versenyzőt.

„Véget ért a nyári szünet, én pedig a szezon hátralévő részére visszatérek az olasz családomhoz” – kezdte a fiatal francia a Belga Nagydíj előzetesében. „Örülök, hogy újra a Toro Rossóval dolgozhatok. Volt pár hetem, hogy kipihenjem magam és készüljek a hátralévő kilenc versenyre, szóval a legjobb teljesítményemet igyekszem majd nyújtani a csapattal” – tette hozzá.

Pierre Gasly (Fotó: XPB) Pierre Gasly (Fotó: XPB)

„Örülök, hogy volt időm átgondolni az év első felét, de most már csak a második félévvel foglalkozom, már csak arra összpontosítok, és készen állok a kezdésre” – magyarázta Gasly, aki már a héten munkába állt a Toro Rossónál.

„Eléggé elfoglaltak vagyunk most, és leszünk még ezen a héten, hiszen fel kell készülni a szezon második felére. Már voltam a gyárban, részt vettem az üléspróbán, beszéltem a mérnökökkel és igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni az év második részére. Jó lesz újra versenyezni, főleg a kedvenc pályámon, Spában. Imádom ezt a helyszínt, a múltban pedig nagyon jó futamaim is voltak már itt. Az első formaautós sikerem is itt szereztem” – emlékezett vissza.

„A cél most az, hogy a szezon végéig kihozzam a maximumot az autóból a Toro Rossónál. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni azért, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzem a csapat számára, és segítsem őket abban, hogy meg tudják védeni a pozíciójukat (az ötödik helyezést – a szerk.) a konstruktőri bajnokságban” – zárta gondolatát.

Pierre Gasly (Fotó: XPB) Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak