Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton kijelentése miatt magyarázkodott a Mercedes az FIA-nál

Hamilton kijelentése miatt magyarázkodott a Mercedes az FIA-nál

Telegraph, Motorsport-Total
Magyarázkodnia kellett a Mercedesnek az FIA-nál, miután Lewis Hamilton egy spái kijelentése fölvetette a szabályszegés esetleges gyanúját.

Egy ártalmatlan kijelentésnek tűnt, mégis (felfújt) „ügy” lett belőle, aminek még az FIA is utánajárt. Lewis Hamilton csütörtökön a Belga Nagydíj helyszínén tartott sajtótájékoztatóján azt találta mondani, hogy a nyári szünetben is egyeztetett csapatával arról, hogyan állnak a dolgaik. „Ez nem megszokott, de egyszerűen látni akartam, hogy miben tudnánk még fejlődni, legyen szó akár a kommunikációról, akár arról, hogy korábban érkezem a megbeszélésekre, vagy bármi másról. Minden területre odafigyelünk” – mondta.

E szavak péntek este gondoskodtak némi felbolydulásról a spái paddockban. Az FIA sportkódexe tudniillik kimondja, hogy a nyári szünet idején egymást követő 14 napon át teljesen le kell állniuk az F1-es gyáraknak (a motorrészleg kivételt képez ez alól), és közben „egy alkalmazott számára sem engedélyezett semmilyen tevékenység, amely a tervezéssel, a fejlesztéssel vagy a gyártással kapcsolatos.”

Miután fölvetődött, hogy Hamilton a tilalmi időszakban egyeztetett szakmai dolgokról a Mercedesszel, az FIA versenyigazgatójának, Michael Masinak sem volt választása, utána kellett járnia a dolognak. Hivatalos vizsgálatig viszont nem jutott az ügy, mivel az ausztrál szakember kielégítőnek találta a Mercedes magyarázatát. „Lewis a Magyar Nagydíjat követő hétre utalt ezzel. Neki az már nyári szünet volt, ám a csapatunk még péntekig dolgozott” – közölte a címvédő gárda.

A történetnek tehát nagyobb a füstje, mint a lángja, szabályszegésről szó sem volt.

190901 BelgaGP időtábla szombat

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak