Musorujsag
Élő Eredmények

Közleményt adtak ki az F2-ben megsérült Correa állapotáról

Közleményt adtak ki az F2-ben megsérült Correa állapotáról

Motorsport Week
Hétfő reggel friss közleményt adtak ki a szombati Forma–2-es súlyos baleset kórházba került résztvevője, Juan Manuel Correa állapotáról.

Az amerikai Juan Manuel Correa volt a másik áldozata az Anhtoine Hubert halálához vezető szombat délutáni spái Forma–2-es balesetnek. A 20 esztendős reménység a Radillon-kanyar bukóterében hajtott bele nagy tempóval francia ellenfele autójába, az ő gépe a levegőbe emelkedett, majd fejjel lefelé állt meg. Az F1-es Alfa Romeo-csapat juniorja a balesetben mindkét lábát eltörte, továbbá kisebb gerincsérülést szenvedett. Meg is műtötték a pályától 50 kilométerre lévő liége-i egyetemi kórházban, a vasárnapi legutóbbi közlemény stabilnak nevezte az állapotát.

Hétfő reggel újabb közleményt adtak ki, melyben megerősítették, Correát még az intenzív osztályon kezelik, és a 4 órás műtétje jól sikerült. „Juan Manuelnek továbbra is stabil az állapota a hosszúra nyúlt műtét után, amely során a két törött lábát hozták helyre. Juan Manuel legalább további huszonnégy óráig az intenzív osztályon marad, hogy állapotát továbbra is felügyelni tudja az őt műtő csapat” – írták.

Correa a baleset pillanatától egészen a műtét kezdetéig eszméleténél volt, tudta, hogy mi történt, azaz értesült arról, hogy Hubert nem élte túl a balesetet. „A szülei is vele vannak, és megerősíthetjük, hogy teljes tudatában van annak, ami szombaton Spa-Francorchamps-ban történt. A szülei maximális támogatást és segítséget biztosítanak a fiuknak, akit elöntött a szomorúság. Juan Manuel jókívánságait küldi és imádkozik Anthoine Hubert-ért és a családjáért.”

„Juan Manuel családja nagyon hálás minden szurkolónak a kapott üzenetekért. A sérüléseinek alakulásától függően az orvosok fogják meghatározni, hogy mikor szállíthatják vissza őt az Egyesült Államokba légi mentők segítségével, hogy folytathassa a hosszú rehabilitációs programját” – zárult a közlemény szövege.

Borítókép: Juan Manuel Correa (Fotó: MTI/EPA)

További tartalmak