Musorujsag
Élő Eredmények

Kvjat: Albon túl sok dicséretet kapott

Kvjat: Albon túl sok dicséretet kapott

Autosport
Danyiil Kvjat úgy érzi, korábbi Toro Rossó-s csapattársának, Alexander Albonnak Red Bull-os debütálása (a thai versenyző első új alakulatánál teljesített futamán a mezőny végéről indulva ötödik lett) túl sok dicséretet kapott.

Albon meggyőzően kezdte Red Bull-os pályafutását, ezt pedig több szakértő is szóvá tette Belga Nagydíj utáni értékelésében, miközben a bikások vezetői is dicsérettel illették a fiatal versenyzőt, aki nemcsak felzárkózott a rajtrács végéről, hanem több látványos előzést is bemutatott Spában. A korábbi márkatárs szerint azonban ezekkel a dicséretekkel már átestek a ló túloldalára.

Kvjat szerint a thai teljesítményét a maga kontextusában kell megvizsgálni, és kiemeli, Albon a futam nagy részét pont mögötte töltötte, annak ellenére, hogy jóval gyorsabb autó van alatta. „Nem tudom, miért nevezitek ezt annyira jó kezdésnek” – felelte, amikor Albonról kérdezték.

Danyiil Kvjat (Fotó: XPB) Danyiil Kvjat (Fotó: XPB)

„Harminchat kört töltött mögöttem egy Red Bullban. És egyébként is, még jobb helyről is rajtolt. Szóval, tényleg nem tudom. A jövőben talán jobban teljesít majd” – folytatta, majd igyekezett elébe menni azoknak a megjegyzéseknek, hogy túl sokat foglalkozik a korábbi csapattárssal. Elmondta, most azért tud ilyen pontosan nyilatkozni, mert vele küzdött a futam során.

„Általában nem foglalkozom ezekkel a dolgokkal, de most egészen egyszerűen figyelnem kellett rá, hiszen az egész futam alatt harcoltunk egymással. Ha marad a Toro Rossónál, ez a futam csodás lett volna tőle, de egy Red Bullban ült” – hangsúlyozta.

Amikor megkérdezték, Albonnak illett volna-e jobb teljesítményt nyújtani, az orosz a következőképpen felelt: „Nem tudom. Én csak azt kommentálom, amit láttam. Talán ez volt a legjobb, amit azon a futamon elérhetett, viszont a tény, hogy küzdöttünk vele, és a futam nagy részében tartani tudtam egy Red Bull, számomra hízelgő.”

Danyiil Kvjat (Fotó: XPB) Danyiil Kvjat (Fotó: XPB)
Borítókép: Danyiil Kvjat és Alexander Albon (Fotó: XPB)

További tartalmak