Musorujsag
Élő Eredmények

Leclerc szerint Szingapúrban küszködni fog a Ferrari

Leclerc szerint Szingapúrban küszködni fog a Ferrari

F1i
Bár két futamgyőzelme valószínűleg komoly motivációs lökést adott neki, Charles Leclerc tudja, Szingapúrban nehéz dolga lesz a Ferrarinak, ezért nem számít arra, hogy a hétvégén folytatni tudja sorozatát. A fiatal monacói most egy szenvedős futamra készül.

A két klasszikus pálya karakterisztikáját, és a Ferrari idei autójának erősségeit ismerve a belga és az olasz hétvége előtt a legtöbben a vörösöket tartották favoritnak, és bár a Mercedes mindkét helyszínen megizzasztotta, Leclerc ennek a „szerepnek” megfelelően mindkét helyszínen megszerezte a huszonöt pontot.

Pályafutása első győzelmét tehát szinte azonnal követte a második, a harmadikra viszont érzése szerint tovább kell várnia, a soron következő helyszínek ugyanis inkább az ellenfeleknek kedveznek, ezért nem számít arra, hogy ismét a fő esélyesek között lesz.

Charles Leclerc (Fotó: XPB) Charles Leclerc (Fotó: XPB)

Főleg a hétvégén rendezendő Szingapúri Nagydíjon, ahol érzése szerint a Ferrari inkább küszködni fog, mint a triplázásért harcolni. „Továbbra is reálisan kell látnunk a helyzetünket” – kezdte a fiatal tehetség. „Számítottunk rá, hogy Spában és Monzában jó versenyünk lehet, hiszen ez a két pálya kedvez az autónknak, de tisztában vagyunk azzal is, hogy a következő helyszíneken nehezebb lesz a dolgunk ezzel a versenygéppel” – tette hozzá.

„Szóval reálisnak kell lennünk” – ismételte. „És igen, a folytatás most nem lesz egyszerű. Azt hiszem, főleg Szingapúrban lesz nehéz dolgunk” – folytatta a monacói, kinek csapata Sebastian Vettel révén tavaly egy harmadik helyezéssel lett gazdagabb Szingapúrban.

190920 SingGP időtábla

A hasonló jellegű versenypályákon született eredményeket (a Mercedes, de a Red Bull is versenyképesebb volt ezeken a 2019-es szezon eddigi futamain) látva Leclerc szerint kellemes meglepetés volna, ha idén ennél jobb eredményeket érnének el. „Kellemes volna, ha jobban teljesíthetnénk a vártnál, viszont egyelőre küszködős hétvégére számítunk Szingapúrban. Majd meglátjuk, mire jutunk” – zárta gondolatát.

Charles Leclerc (Fotó: XPB) Charles Leclerc (Fotó: XPB)
Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak