Musorujsag
Élő Eredmények

NHL: Las Vegas máris legendásan jeges város

MTI
A Vegas Golden Knights hazai közönség előtt 2-1-re legyőzte a Pittsburgh Penguins együttesét az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján, ezzel rekorder lett, mivel az elsőéves klubok történetében a leggyorsabban jutott el húsz sikerig.

A győztes gólt egy labdalopást követően Jon Merrill bombázta a címvédő hálójába a harmadik harmad derekán.

Az örökranglistán lassan százéves rekordot döntött a bűnös város csapata.

Közel két hónap után először állt győztes meccsen a kapuban a sérülésből felépült Marc-Andre Fleury, aki először bizonyíthatott korábbi csapata ellen. A 2003-as drafton a Pittsburgh által első helyen kiválasztott, majd a csapattal háromszoros Stanley Kupa-győztes hálóőr 24 védéssel járult hozzá a Golden Knights sikeréhez.

A Washington Capitalsnak ezúttal sem okozott gondot a Boston Bruins legyőzése: a fővárosiak egyik kedvenc ellenfele a Boston, ugyanis sorozatban 11. sikerüket aratták felette, 2014. március 29. óta veretlenek vele szemben.

A Columbus Blue Jackets tízgólos meccsen verte a New York Islanderst, amelyben Josh Bailey pályafutása első mesterhármasát szerezte az NHL-ben.

A ligaelső Tampa Bay Lightning továbbra is hibátlan decemberben, az utolsó Arizona Coyotes otthonában sem szakadt meg a győzelmi szériája. A hat mérkőzés óta tartó sorozat a harmadik leghosszabb a klub történetében, a 2016-ban felállított rekord kilenc egymást követő siker.

NHL, alapszakasz:
Vegas Golden Knights-Pittsburgh Penguins 2-1
Colorado Avalanche-Florida Panthers 2-1
Calgary Flames-San Jose Sharks 2-3
Edmonton Oilers-Nashville Predators 0-4
Arizona Coyotes-Tampa Bay Lightning 1-4
St. Louis Blues-Anaheim Ducks 1-3
Minnesota Wild-Toronto Maple Leafs 2-0
Winnipeg Jets-Chicago Blackhawks 1-5
Montreal Canadiens-New Jersey Devils 2-1 – hosszabbítás után
Boston Bruins-Washington Capitals 3-5
Philadelphia Flyers-Buffalo Sabres 2-1
Columbus Blue Jackets-New York Islanders 6-4

További tartalmak