Musorujsag
Élő Eredmények

Még gyermekei is a visszatéréssel nyaggatták Kovács Csabát

Még gyermekei is a visszatéréssel nyaggatták Kovács Csabát

M4 Sport/m4sport.hu
Góllal és gólpasszal tért vissza a ligába és mutatkozott be szeretett csapata, az Újpest felnőtt együttesében Kovács Csaba, akit nemcsak a lila-fehér vezetők, de már gyermekei nyaggattak.

Szombati egygólos sikerének köszönhetően az Erste Liga felsőházában folytathatja az UTE jégkorongcsapata. A győzelem mellett persze másnak is örülhettek az újpesti szurkolók a Fehérvári Titánok elleni bajnokin, amelyen meglepetésre szerelést húzott Kovács Csaba is.

A 33 éves hokis szeptemberben jelentette be visszavonulását, és elmondása szerint már december óta győzködték az Újpest vezetői, hogy térjen vissza a jégre. Sőt, meglepő helyről is nyaggatták.

„Nagy meglepetésemre még a gyerekeim is nagyon >>masszíroztak<<. Úgyhogy ezt egy hónapig hallgattam.” „Süti” végül január elején adta be a derekát, de nem volt könnyű visszarázódnia.

„Voltak gondjaim, vannak is gondjaim. Ezt egész őszintén kijelenthetjük” – fogalmazott mosolygósan a szapporói hősök egyike. Elárulta, a meccs harmadik harmadában is azt érezte, mintha nehezebb lenne a korcsolyája, és még most sincs meggyőződve arról, hogy jó döntést hozott.

Erste Liga alapszakasz végeredmény A Titánok elleni győzelem felsőházat ért a lila-fehéreknek

„Még most sem vagyok biztos benne, hogy ez egy igazán okos döntés volt. Ez egy érzelmi alapú döntés volt” – mondta Kovács, aki ugyan ezer szállal kötődik az Újpesthez, mégis csak most mutatkozott be a felnőtt csapatban, viszont nagyon motiváló számára, hogy testvérével egy csapatban kergetheti a pakkot.

Kovács szerint tehát van lemaradása, és nem róla szól majd az UTE játéka, de igyekszik tudása legjavát adni. Ezt szerdán egykori csapata, a MAC Budapest ellen is megteheti, azt azonban elmondta, lehet, hogy csak pár cserére ugrik be a kupameccsen.

Ambiciózus és meglepetésre képes társaságnak tartja az újpesti csapatot, amelyben benne van a fejlődési lehetőség. Noha voltak rosszabb szakaszai a gárdának, úgy véli, ott a helye a felsőházban, neki pedig az a legfőbb feladata, hogy minél jobb formába hozza magát a rájátszásra.

További tartalmak