Erdély Csanád: Magyarként most nehezebb megmerülni a mélyvízben

Komoly elismerést zsebelhetett be a Fehérvár AV19 jégkorongozója, Erdély Csanád. A fiatal sportolót választották az elmúlt hónapban a legjobb 25 év alatti játékosnak az EBEL-ben.

„Jól esik az elismerés” – mondta az M4 Sportreggeliben Erdély, aki már több alkalommal bekerült abba az ötösfogatba, amelyből megválasztják a hónap legjobbját.

Az elmúlt szezonban 54 mérkőzésen pályára lépő jégkorongozó több mint tíz gólig és 16 gólpasszig jutott: „Szerencsére sikerült az összes meccsen jégre lépnem ebben a szezonban, nem úgy, mint a tavalyiban. Azt gondolom, olyan volt az én teljesítményem is, mint a csapaté, hol jobb, hol rosszabb periódusokkal. Nyilvánvalóan egy játékos teljesítménye összefügg a csapatéval. Úgy gondolom, magamhoz képest kihoztam azt a maximumot, amit elképzeltem szezon elején.”

Erdély Csanád a bajnokságról elárulta, kifejezetten sokat erősödött az elmúlt években és nehéz dolga van a a magyar játékosoknak„Amikor legelőször bemutatkoztama  fehérvári EBEL-csapatban, akkor a külföldi játékosok mind nálunk, mind az osztrák csapatokban inkább idősebb észak-amerikai, NHL-t megjárt játékosokkal volt tele. Most inkább az a jellemző, hogy még ereje teljében lévő, 25-26 éves, NHL-t vagy AHL-t szintén megjárt emberek érkeznek ide. Ebben a tekintetben biztosan erősödött a liga. Magyarként most kicsit nehezebb bekerülni és megmerülni ebben a mélyvízben”

A teljes beszélgetést itt meghallgathatja: