Musorujsag
Élő Eredmények

Bajnok a MAC Budapest jégkorongcsapata

Bajnok a MAC Budapest jégkorongcsapata

MTI
A MAC Budapest nyerte a jégkorong Erste Ligát, miután a finálé szombati, ötödik mérkőzésen hazai pályán hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a címvédő DVTK-t, és ezzel 4-1-re megnyerte a párharcot.

A középszakaszt megnyerő MAC sikerét hozta a finálé első három találkozója, s bár hazai pályán szerdán az alapszakasz-győztes DVTK szépített, a fővárosi együttesnek saját közönsége előtt nyílt lehetősége a sorozat megnyerésére.

A csapatok nagy hangsúlyt fektettek saját kapujuk megvédésére a nyitó felvonásban, a jeget a harmad közepén a – sorozatban negyedik címére hajtó – DVTK törte meg a szép egyéni megoldást bemutató Rasmus Kulmala révén.

A MAC Budapest játékosai, Garát Péter, Nagy Krisztián, Bodó Christopher, Orbán Brance és Kovács Bronson Zoltán (balról-jobbra) a jégkorong Erste Liga döntőjének ötödik, MAC Budapest – DVTK Jegesmedvék mérkőzésén a budapesti Tüskecsarnokban 2018. március 31-én (MTI Fotó: Czagány Balázs)

A MAC Bodó Christopher szemfüles találatával még a szünet előtt egyenlített. A magas iramú középső játékrészben pedig már a MAC szerzett vezetést, Terbócs István csapott le egy lecsorgó korongra.

A záró harmadra a tét érezhetően rányomta a bélyegét, s már úgy tűnt, a fővárosiak a rendes játékidőben megnyerik a találkozót, amikor 122 másodperccel a végső dudaszó előtt Berta Ákos egyenlített.

Így következhetett a négy a négy elleni hosszabbítás, amelynek negyedik percében Dudás Jesse élesen tette a kapu elé a korongot, az pedig egy védőn megpattanva utat talált a kapuba.

A középszakaszt az élen záró MAC Budapest 2015-ben csatlakozott az akkor még MOL Liga nevet viselő sorozathoz, s az elmúlt két kiírás ezüstérmét cserélte most aranyra. Majoross Gergely vezetőedző együttese egyúttal megszerezte a magyar bajnoki címet is, ez legutóbb 1997-ben a Ferencvárosnak sikerült fővárosi csapatként.

A szeptemberben kezdődött szezonban kilenc klub indult az Erste Ligában: a MAC Budapest és a DVTK Jegesmedvék mellett az ASC Corona Brasov, az SC Csíkszereda, a Dunaújvárosi Acélbikák, az EV Vienna Capitals, a Fehérvári Titánok, a Ferencváros és az Újpest.

Az idény legjobb kapusa Adorján Attila (DVTK Jegesmedvék), legjobb védője Scott Macaulay (MAC Budapest), legjobb csatára Pjotr Szcsasztlivij (SC Csíkszereda) lett, míg a finálé legértékesebb játékosának (MVP) Bálizs Bencét (MAC Budapest) választották.

Eredmény, döntő, 5. mérkőzés:

MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék 3-2 (1-1, 1-0, 0-1, 1-0) – hosszabbítás után

gólszerzők: Bodó (19.), Terbócs (28.), Dudás (64.), illetve Kulmala (10.), Berta (58.)

Az elmúlt szezonig a MOL Liga nevet viselő sorozat eddigi bajnokai:

2008/09: HC Csíkszereda (román)
2009/10: Vasas Bp. Stars
2010/11: HSC Csíkszereda (román)
2011/12: Dab.Docler
2012/13: Dab.Docler
2013/14: HC Nové Zámky (szlovák)
2014/15: Miskolci Jegesmedvék
2015/16: DVTK Jegesmedvék
2016/17: DVTK Jegesmedvék
2017/18: MAC Budapest

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Szépített a DVTK – szombaton jön az ötödik meccs
A címvédő DVTK Jegesmedvék szépített a jégkorong Erste Liga döntőjében, miután a finálé negyedik mérkőzésén szerdán saját közönsége előtt egygólos hátrányból fordítva 4-1-re legyőzte a MAC Budapestet.
Jégkorong
Egy győzelemre a bajnoki címtől a MAC
A MAC összesítésben 3-0-ra vezet a jégkorong Erste Liga döntőjében, így egy siker választja el az aranyérem megnyerésétől, miután a döntő harmadik mérkőzésen 3-2-re győzött a címvédő DVTK Jegesmedvék vendégeként kedden.
Jégkorong