Musorujsag
Élő Eredmények

A finn élvonalban jégkorongozó Sebők szerint itthon sikerülhet a bravúr

A finn élvonalban jégkorongozó Sebők szerint itthon sikerülhet a bravúr

MTI
Bravúr kell a sikerhez az erős mezőnyben a vasárnap kezdődő budapesti divízió 1/A jégkorong világbajnokságon a feljutáshoz Sebők Balázs szerint.

A finn élvonalban szereplő KalPa válogatott játékosa a Magyar Hírlap szerdai számában megjelent interjúban a magyar csapat első ellenfeléről, Kazahsztánról azt mondta, nehéz meccs lesz, mert az ázsiai ország legjobbjai az orosz szuperligában játszanak, nagyon technikásak és gyorsak. „A hazai közönség támogatásával azonban sikerülhet a bravúr.”

A második ellenfél az olasz válogatott lesz. Velük kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy „lifteznek a világelit” és a divízió I/A között. Februárban felkészülési mérkőzésen legyőzték őket, de a világbajnokságra erősebb kerettel jönnek. „Ki-ki meccs lesz, remélem, mi nevetünk a végén.”

A harmadik ellenfél Szlovénia, amelynek csapatát hosszabbításban múlt héten legyőzte a magyar válogatott. „Sok mindent kipróbáltunk élesben, de több taktikai elemet majd csak a világbajnokságon fogunk alkalmazni. A szlovénok egy éve estek ki az A csoportból, érthetően szeretnének visszakerülni.”

Négy Nemzet Torna - Magyarország - Dél-Korea - Sebők Balázs és Szuh Szin - MTI Fotó: Kovács Tamás Sebők Balázs (pirosban) szerint a hazai közönség támogatásával sikerülhet a bravúr (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Sebők szerint ki-ki meccs lesz a világranglistán 20. magyar csapatot követő lengyelek elleni is. „Hasonló a két csapat ereje… De nyerni kell, mert fel akarunk jutni az A csoportba.”

A britekkel kapcsolatban azt mondta, képesek a meglepetésre, sokat fejlődtek az elmúlt években, és már nemcsak erősek, hanem technikásak is.

A magyar csapat eddig kétszer jutott fel az A csoportba. „Szerencsére már a magyar hoki eljutott arra a szintre, hogy a szövetségi kapitánynak nem az a gondja, hogy kit tegyen be a keretbe, hanem az, hogy kit hagyjon ki” – mondta Sebők Balázs, aki beszélt arról is, hogy megkönnyíti a helyzetét, hogy finn szakember – Jarmo Tolvanen – a szövetségi kapitány. „Jól ismerem a finn stílust, könnyebben megértem, milyen taktikai elemet akar megvalósítani.”

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A magyar női jégkorong bázisát alaposan fel kellene duzzasztani
Történelmi tettet hajtott végre a magyar női jégkorong-válogatott. A franciaországi Divizíó I/A világbajnokságon bronzérmet szereztek Marton Tibor lányai, amire eddig nem volt példa. Az elitkörbe nem sikerült feljutni, de ez lehet a következő lépés női hokisaink számára.
Jégkorong