Musorujsag
Élő Eredmények

Húsz meccsre elmeszelték az NHL-hokist

MTI
Doppingvétség miatt 20 mérkőzésre szóló eltiltást kapott Nate Schmidt, az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi szezonjában nagydöntős Vegas Golden Knights védője.

A liga vasárnap esti közleménye szerint Schmidt megsértette a teljesítményfokozó szerekkel kapcsolatos szabályokat, ezért kap büntetést. Ugyanakkor azt nem hozták nyilvánosságra, milyen anyagot találtak a mintájában.

A 2017/18-as kiírásban újonc Golden Knights egyik legjobb hátvédje közleményben reagált a történtekre. Hangsúlyozta, hogy sokkolta, amikor megtudta, hogy pozitív eredménnyel zárult az egyik ellenőrzés, s tagadta, hogy bármilyen tiltott anyagot használt volna. A 27 éves Schmidt azt is jelezte, hogy egészen minimális mennyiséget mutatott ki a teszt, ami nem alkalmas a teljesítmény fokozására. A sportolót klubja is védelmébe vette. Schmidt eltiltása az új szezon első 20 mérkőzésére szól, ugyanakkor az edzéseket látogathatja.

A Vegas Golden Knights a Nyugati főcsoport rájátszását megnyerte, a nagydöntőben viszont 4-1-re kikapott a Washington Capitalstól.

További tartalmak