Musorujsag
Élő Eredmények

A hokikapitány jobb csapatok ellen is látni akarja a válogatottat

MTI
Jarmo Tolvanen, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya nagy kihívásra számít a csütörtökön kezdődő norvégiai felkészülési tornán.

A keret kedd délután kezdi meg a közös munkát Újpesten, majd szerdán utazik Norvégiába, és este már a helyszínen gyakorol. Csütörtökön az A csoportos francia, pénteken a szintén az elitben érdekelt norvég, majd szombaton a divízió I/A-ba idén kiesett, így jövő tavasszal vb-ellenfél fehérorosz együttessel találkoznak a magyarok.

„Ezúttal a kihívás talán még nagyobb, mint Budapesten, mivel három top tizenkettőbe tartozó csapattal állunk majd szemben, így keményebb tornára és keményebb meccsekre számítok” – mondta az M1 aktuális csatornának hétfőn a finn szakvezető, utalva a novemberi, magyar rendezésű tornára, amelyen a kazahoktól 3-1-re kikapott, az olaszokat viszont 7-1-re legyőzte együttese, míg a Koreai Köztársaság elleni összecsapás jéghiba miatt elmaradt.

Elárulta, az olaszok ellen mutatott játékot szeretnék továbbvinni, és azt még inkább csiszolni a norvégiai tornán.

„Látni akarjuk, hogy kicsivel jobb csapatok ellen mennyire működik ez a rendszer” – jelentette ki Tolvanen, aki hozzátette, a felkészülésnek ebben a szakaszában a saját játékukra, és nem az ellenfelekére kell összpontosítani.

Jarmo Tolvanen, a magyar jégkorong-válogatott finn szövetségi kapitánya (k) a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság Magyarország - Szlovénia mérkőzésén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 25-én. A szlovén válogatott 4-1-re győzött. MTI Fotó: Kovács Tamás Jarmo Tolvanen, a magyar jégkorong-válogatott finn szövetségi kapitánya (k) a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság Magyarország – Szlovénia mérkőzésén a Papp László Budapest Sportarénában (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Tolvanen kifejtette, nagyjából ugyanazzal a kerettel szeretett volna kiutazni, mint amelyik hazai jégen is szerepelt, ugyanis azon a tornán a vártnál kevésbé tudta tesztelni a csapatot.

Egészségi és más okokból kifolyólag azonban változtatni kényszerült, bár a keret magva megmaradt. Kitért a korábbi román válogatott, a magyar csapatban újonc Becze Tihamérra is, akit sérülések miatt hétfőn hívott a keretbe Benk András és Németh Attila mellett.

„Nagyon támadó beállítottságú játékos, mesterlövésznek is nevezhetnénk, az Erste Ligában ebben a tekintetben az egyik legjobb játékos” – fogalmazott Tolvanen. A listavezető Sport Club Csíkszereda csatára 31 mérkőzésen 21 gólt ütött és 28 gólpasszt adott, így 49 ponttal második helyen áll a sorozat kanadai táblázatán. Kitért rá, Becze eddig a nemzetiségi problémák miatt nem szerepelhetett a magyar válogatottban, most viszont jó lehetőség adódik a tesztelésére.

A magyar válogatott az asztanai divízió I/A vb-re készül, amelyen április 29. és május 5. között a házigazda kazah mellett a fehérorosz, a dél-koreai, a szlovén és a litván csapat lesz az ellenfél. Az első két helyezett szerepelhet majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

A magyar válogatott programja:
csütörtök: Magyarország-Franciaország 16.00
péntek: Magyarország-Norvégia 20.00
szombat: Magyarország-Fehéroroszország 12.00

További tartalmak