Musorujsag
Élő Eredmények

Huszonöt percig vezetett, aztán nyolcat kapott a jégkorong-válogatott

MTI
A magyar jégkorong-válogatott 8–1-re kikapott a vb-rivális fehérorosz csapattól szombaton a norvégiai Négy Nemzet felkészülési tornán, amelyet így pont nélkül a negyedik, utolsó helyen zárt.
magyar jégkorong-válogatott (Fotó: MJSZ)(Fotó: MJSZ)

A harmadik helyről döntő találkozón – a magyar szövetség honlapjának tájékoztatása szerint – Gőz Balázs első harmadban szerzett találatával a magyar együttes a 25. percig 1-0-ra vezetett. Ezt követően azonban bő három perc alatt fordítottak a fehéroroszok, akik a 6-0-ra megnyert második játékrésszel eldöntötték az összecsapást.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány együttese az A csoportos franciáktól 3-0-ra, a házigazda és szintén a világelitbe tartozó norvégoktól 3-2-re kapott ki. A fehérorosz csapat a rendezővel szemben 6-1-re maradt alul, majd a franciáktól 1-0-s vereséget szenvedett.

A magyar válogatott a divízió I/A vb-re készül, amelyen április 29. és május 5. között Asztanában a házigazda kazah és a fehérorosz együttes mellett a dél-koreai, a szlovén és a litván csapat lesz az ellenfél. Az első két helyezett szerepelhet majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

Eredmény:
Fehéroroszország-Magyarország 8-1 (0-1, 6-0, 2-0)

pénteken játszották:
Norvégia-Magyarország 3-2 (0-1, 2-0, 1-1)

csütörtökön játszották:
Franciaország-Magyarország 3-0 (1-0, 0-0, 2-0)

További tartalmak