Musorujsag
Élő Eredmények

Mélyrepülésben az NHL-címvédő

MTI
Sorozatban hetedik mérkőzését veszítette el a címvédő Washington Capitals az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL), melynek szerdai játéknapján a Toronto Maple Leafs verte simán a fővárosi csapatot.

A washingtoniaknak ismét a védekezésük volt gyenge, a Torontótól ugyanis hat gólt kaptak – Nazem Kadri három góllal és egy gólpasszal segítette csapatát –, s legutóbbi öt meccsükön összesen 30 alkalommal voltak eredményesek ellenük riválisaik. A Capitals rossz sorozata ellenére továbbra is jó helyzetben van, mivel az ötödik helyen áll a Keleti főcsoportban.

NHL-karrierje 1179. pontját szerezte meg a washingtoniak második találatával az orosz Alekszandr Ovecskin, aki ezzel a teljesítménnyel beérte a honfitársai közül a liga eddigi legjobb mutatójával rendelkező Szergej Fjodorovot.

A 23 éves finn kapus, Juuse Saros karriercsúcsot jelentő 47 védéssel járult hozzá, hogy a Nashville Predators 2-1-re nyert az előző idényben újoncként nagydöntős Vegas Golden Knights vendégeként.

Vancouverben az első és a harmadik harmad sem hozott gólt, a másodikban a vendég Carolina viszont ötöt vágott a Canucksnak. A Hurricanes ezt megelőzően 1999. október 15-én nyert Vancouverben, ahol azóta sorozatban tíz vereséget szenvedett.

Eric Staal két góllal és egy gólpasszal zárt, csapata, a Minnesota Wild – amely legutóbbi öt mérkőzésén negyedszer nyert – a Colorado Avalanche vendégeként győzött 5-2-re.

Sorozatban az ötödik mérkőzésen nyert a vendégcsapat az Anaheim és a St. Louis párharcában, előbbi háromszor, utóbbi kétszer nyert. Ezúttal a Blues könnyedén kerekedett felül, a vesztes Ducks játékosai összesen 13-szor lőttek kapura, a vendégek kapujában Jordan Binnington 12 alkalommal tudott hárítani.

Legutóbbi hat fellépésén ötször győzött a Montreal, amely ezúttal az Arizona Coyotes ellen bizonyult jobbnak 2-1-re. A mérkőzésen harmadonként egy-egy gól esett, a győztes találatot a 45. percben Mike Reilly szerezte. Csapattársa, a kapus Carey Price 30 védéssel járult hozzá a sikerhez.

Eredmények:
Montreal Canadiens-Arizona Coyotes 2-1
Toronto Maple Leafs-Washington Capitals 6-3
Colorado Avalanche-Minnesota Wild 2-5
Anaheim Ducks-St. Louis Blues 1-5
Vegas Golden Knights-Nashville Predators 1-2
Vancouver Canucks-Carolina Hurricanes 2-5

További tartalmak