Musorujsag
Élő Eredmények

Hosszabbítás és egy gól a jégkorong-válogatott olaszok elleni meccsén

MTI
A magyar jégkorong-válogatott egy góllal kikapott az A csoportos olasz együttestől a bledi felkészülési torna szombati zárónapján.
Budapest, 2018. november 10. Stipsicz Bence (b), Pozsgai Tamás (b2), Vas János (j) és az olasz Marco Rosa Gonzales (k) a Négy Nemzet Tornáján játszott Magyarország - Olaszország jégkorongmérkőzésen a budapesti Tüskecsarnokban 2018. november 10-én. MTI/Illyés Tibor Stipsicz Bence (b), Pozsgai Tamás (b2), Vas János (j) és az olasz Marco Rosa Gonzales (k) a magyarországi Négy Nemzet Tornán (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Eredmény (a magyar szövetség honlapjáról):
Négy Nemzet Torna:

Olaszország-Magyarország 1-0 (0-0, 0-0, 0-0, 1-0) – hosszabbítás után

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány együttese a nyitónapon 4-1-es vereséget szenvedett a házigazda szlovénoktól, majd pénteken küzdelmes mérkőzésen 5-3-ra múlta felül a tartalékos fehérorosz gárdát. Az olaszokkal legutóbb a novemberi budapesti felkészülési négyes tornán találkozott a magyar válogatott, akkor a vártnál simább, 7-1-es hazai siker született a Tüskecsarnokban. Összességében pedig a két fél legutóbbi öt mérkőzése zárult magyar győzelemmel.

A szombati összecsapáson viszont nem jött össze a siker, sőt három harmadon át – szokatlan módon – még gól sem született. Akadtak ugyan helyzetek mindkét oldalon, gól azonban egyikből sem lett, így következhetett a hosszabbítás, amelyben azonban az olasz csapat talált be a magyar kapuba, így vereség lett a vége.

A válogatott az asztanai divízió I/A-s világbajnokságra készül, amelyen április 29. és május 5. között a házigazda kazah válogatott mellett a fehérorosz, a szlovén, a dél-koreai és a litván csapat lesz az ellenfele. Az első két helyezett szerepelhet majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

A magyar válogatott korábbi bledi eredményei:
csütörtökön játszották:

Szlovénia-Magyarország 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)

pénteken játszották:
Magyarország-Fehéroroszország 5-3 (0-1, 2-1, 3-1)

További tartalmak