Musorujsag
Élő Eredmények

A Ferencváros söpréssel döntős az Erste Ligában

MTI
Az alap- és középszakaszgyőztes Ferencváros söpréssel jutott döntőbe a jégkorong Erste Ligában, miután vasárnap 4-1-re győzött a Debrecen vendégeként.
(forrás: Erste Liga) (forrás: Erste Liga)

A zöld-fehérek hazai pályán kedden 7-2-re, szerdán 5-2 nyertek, majd szombaton – immár Debrecenben – 3-0-s sikert ünnepelhettek. A vasárnapi összecsapás tétje így az volt, hogy versenyben marad-e a Debrecen, vagy az FTC 2000 után újra fináléba jut.

Nagy iramban kezdődött a találkozó, mindkét kapu előtt alakultak ki lehetőségek, az első húsz perc végére pedig inkább a Ferencváros veszélyeztetett. Gólt azonban nem láthatott a teltházas Debreceni Jégcsarnok mintegy hatszáz fős, lelkesen szurkoló közönsége.

A második húsz percben a fővárosiak megszerezték a vezetést, ám a hajdúságiak 21 másodperc múlva egyenlítettek. A találkozó közepétől egyre feszültebb hangulat és keményebb játék volt jellemző, a Ferencváros pedig kétszer is kihasználta ellenfele fáradtságát: míg a zöld-fehérek négy meccs alatt léptek túl a Vienna Capitals farmcsapatán a nyolc között, addig a DEAC hétmeccses párharcban jutott tovább a Gyergyószentmiklóson. Előbb emberelőnyből, majd egyenlő létszámnál talált be az FTC-Telekom.

A záró felvonásban egy kettős emberelőnyt kihasználva végleg eldöntötte a fináléba jutás kérdését a Ferencváros – a záró percekben már zömmel kemény összecsapásokkal és verekedésekkel telt az idő -, amely a 26. bajnoki címéért száll harcba, legutóbb 1997-ben ünnepelhetett.

A másik ágon az UTE 4-1-re kikapott Csíkszeredán, így az erdélyiek 2-1-re szépítettek az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban.

Erste Liga, elődöntő, 4. mérkőzés:
DEAC – FTC-Telekom 1-4 (0-0, 1-3, 0-1)
gólszerzők: Kulesov (25.), illetve Walls (24., 40.), Karmeniemi (37.), Switzer (45.)

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcot 4-0-ra az FTC nyerte.

korábban:
Sport Club Csíkszereda (román)-UTE 4-1 (0-0, 3-0, 1-1)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-1, az UTE javára.

További tartalmak