Musorujsag
Élő Eredmények

Egy győzelemre a hokiliga döntőjétől a Csíkszereda

mti
A Csíkszereda egy sikerre került a finálétól a jégkorong Erste Ligában, miután az elődöntő szerdai mérkőzésén vendégként 3-2-re legyőzte az Újpestet.

A szerdai találkozót 2-2-es állásról várták az együttesek az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban: előbb a lila-fehérek nyertek kétszer saját közönségük előtt, majd Csíkszeredán született két hazai siker.

Ezúttal az újpestiek villámrajtot vettek: 20 másodperc elteltével vezetést szereztek. Az erdélyi együttes – mintegy száz szurkolója biztatása mellett – egyenlített, emberhátrányban ritkán látható kontrát vezetve. Ezt követően három, fórból szerzett gólt láthatott az Újpesti Jégcsarnok közönsége: előbb a harmadban többször kísérletező Újpest, majd kétszer a Csíkszereda élt a kínálkozó lehetőséggel.

A második harmadban a játék képe inkább a Sport Club elképzelései szerint alakult, többet próbálkoztak az erdélyiek, ám gól nem esett.

A feszültebb záró felvonásban sem született találat, noha a hajrához közeledve a Csíkszeredának 1 perc 48 másodperces kettős emberhátrányt is át kellett vészelnie. A dudaszóhoz közeledve kisebb szóváltásba keveredtek a szurkolótáborok.

A fővárosiak 2010-ben, míg az erdélyiek 2013-ban jutottak legutóbb fináléba. A következő mérkőzést pénteken 17.30-tól rendezik Csíkszeredán. A párharc győztese az FTC-vel találkozik a döntőben.

Erste Liga, elődöntő, 5. mérkőzés:
UTE-Sport Club Csíkszereda (román) 2-3 (2-3, 0-0, 0-0)
gólszerzők: Nemes (1.), Stefishen (8.), illetve Krasznoszlobodcev (5.), Papp (13., 15.)
A párharc állása: 3-2 a Csíkszereda javára.

További tartalmak