Musorujsag
Élő Eredmények

A 22 év után magyar bajnok FTC történelmet írna az Erste Liga-döntőben

m4sport.hu
Az Erste Liga kedd este rajtoló 2018/19-es döntőjében az FTC-Telekom és a Sportklub Csíkszereda csap össze, a párharc az egyik fél negyedik győzelméig tart.
(fotó: Erste Liga) (fotó: Erste Liga)

Az alap- és középszakaszgyőztes FTC két söpréssel jutott el a fináléig, Fodor Szabolcs együttese a negyeddöntőben a Vienna Capitals II-t (2–0, 4–1, 5–2, 5–1), az elődöntőben a Debreceni EAC csapatát (7–2, 5–2, 3–0, 4–1) búcsúztatta vereség nélkül.

A középszakasz felsőházát negyedik helyen záró, kétszeres Erste Liga-bajnok Csíkszereda a nyolc között szintén hengerléssel lépett tovább a Corona Brasovval szemben (3–0, 7–1, 3–2, 8–2), a négy között pedig drámai csatában harcolta ki a finálét, a párharcokat tekintve 0–2-ről fordított az Újpest ellen (1–4, 1–4, 4–1, 5–3, 3–2, 5–4), a hatodik mérkőzés kétszeres hosszabbítás után dőlt el, a Csíkszereda 2013 óta először jutott el a végső párharcig.

(fotó: Erste Liga) (fotó: Erste Liga)

Az Újpest búcsújával az is eldőlt, hogy az FTC-Telekom a 2018/19-es idény magyar bajnoka, 22 év után. Ezt az Erste Liga megnyerésével koronázhatja meg a klub, amely fennállása során először vesz részt a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban.

Minden bizonnyal apróságok döntenek majd a fináléban, de a zöld-fehérek pályaelőnye sorsdöntő fontosságú lehet, hiszen az alap- és középszakaszban az FTC mindhárom hazai mérkőzését megnyerte a Csíkszereda ellen, míg fordított pályaválasztásnál jóval szorosabb meccseket vívtak, a Sportklub egyet a rendes játékidőben, egyet hosszabbításban, egyet pedig szétlövésben nyert meg.

„Egy döntőben már nem szabad azzal foglalkozni, hogy mi történt az alapszakaszban, vagy a középszakaszban, hiszen teljesen új sorozat lesz. Ennek ellenére örülünk annak, hogy nálunk van a pályaelőny, amiért keményen megdolgoztunk a szezon alatt, ez megérdemelten a miénk” – nyilatkozta Fodor Szabolcs, az FTC vezetőedzője az Erste Liga honlapjának.

(fotó: Erste Liga) (fotó: Erste Liga)

Az is tény, hogy az FTC érkezhet pihentebben a döntőre, Hozó Levente, a Sportklub másodedzője szerint azonban ez nem feltétlenül előny.

„Megoszlanak a szakmai vélemények arról, hogy melyik a jó, hogy meccsből jössz, vagy hogy pihentebb vagy. Ez kétélű és véleményem szerint minden a játékosokon, illetve a mögöttük levő stábon múlik, hogy miként tudják kezelni a helyzetet. Egyszóval a csapaton belül kell ezt kezelni. Aktív játékosként én jobban szerettem azokat a helyzeteket, amikor meccsből mentünk bele egy nagyon fontos párharcba.”

(fotó: Erste Liga) (fotó: Erste Liga)

A döntő első két felvonását a Pesterzsébeti Jégcsarnokban rendezik kedden és szerdán, előbbit az m4sport.hu-n, utóbbit az M4 Sporton és online is élőben követhetik az érdeklődők. A párharc szombaton és vasárnap a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán folytatódik.

A döntő menetrendje:
március 26., kedd, 18.30: FTC-Telekom–Csíkszeredai Sportklub – élő: m4sport.hu
március 27., szerda, 20.00: FTC-Telekom–Csíkszeredai Sportklub – élő: M4 Sport & m4sport.hu
március 30., szombat, 17.30: Csíkszeredai Sportklub–FTC-Telekom
március 31., vasárnap,17.30: Csíkszeredai Sportklub–FTC-Telekom
április 2., kedd, 18.30: FTC-Telekom–Csíkszeredai Sportklub – amennyiben szükséges
április 4., csütörtök 17.30: Csíkszeredai Sportklub–FTC-Telekom – amennyiben szükséges
április 6., szombat, 18.30: FTC-Telekom–Csíkszeredai Sportklub – amennyiben szükséges

További tartalmak