Szétlövésben kapott ki a szlovákoktól a női jégkorong-válogatott

1–1-es rendes játékidőt követően, szétlövésben szenvedett vereséget Szlovákia ellen a magyar női jégkorong-válogatott a hazai rendezésű divízió I/A-s világbajnokság második fordulójában.

magyar női jégkorong-válogatott (Fotó: Facebook/MagyarJégkorong/Mudra László) (Fotó: Facebook/MagyarJégkorong/Mudra László)


Pat Cortina szövetségi kapitány csapata - amely vasárnap 2-1-re verte a norvégokat - Huszák Alexandra távoli lövéséből, emberelőnyből szerzett korai vezetést, majd kivédekezett egy 47 másodperces kettős emberhátrányt a kilenc kiállítással tarkított első húsz percben.

A második harmadban csupán egy érvénytelen szlovák gólt láthatott a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrum 878 fős közönsége, a záró felvonásban viszont megadottat is: Gasparics Fanni ziccere végén a kapuvason csattant a korong, az ezt követő gyors kontrából pedig egyenlítettek a szlovákok.

Következett a három a három elleni ötperces hosszabbítás, amelynek felénél "fórba" kerültek a hazaiak, ám nem tudtak élni a lehetőséggel. A döntés így a szétlövésre maradt, amelyben hat pár után a szlovákok bizonyultak jobbnak.

A magyar együttes szerdán Dániával találkozik. A csoportból - amelynek még Ausztria és Olaszország a tagja - az első kettő jut fel a legjobbak közé, az utolsó pedig kiesik.

Eredmény:
Szlovákia–Magyarország 2–1 (0–1, 0–0, 1–0, 0–0, 1–0) - szétlövéssel
gól: Korenkova (46.), illetve Huszák (5.)

A magyarok vb-meccsei:
Április 7., vasárnap, 17.00: Magyarország–Norvégia 2–1
Április 8., hétfő, 17.00: Magyarország–Szlovákia
Április 10., szerda, 17.00: Magyarország–Dánia
Április 12., péntek, 17.00: Magyarország–Olaszország
Április 13., szombat, 19.30: Magyarország–Ausztria