Egy pont a világelit: az utolsó nap dönt a női hokiválogatott feljutásáról

A magyar női jégkorong-válogatott mindent elkövetett, hogy már pénteken kiharcolja a feljutást a budapesti divízió I/A világbajnokságon, de Olaszország kiütése egyelőre nem volt elég ehhez, a többi mérkőzés eredményének alakulása az utolsó játéknapra halasztotta a döntést.


Pat Cortina együttese pénteken gálamérkőzést rendezett az eddig nyeretlen olaszok ellen (9–0) és négy forduló után 10 ponttal vezeti a csoportot. A mérkőzést követően a Dánia–Ausztria összecsapáson folytatódtak az izgalmak, hiszen egy dán siker esetén már biztossá vált volna a magyarok feljutása a világelitet tömörítő A csoportba – ehhez az első két hely valamelyikét kell megszerezni.

Gasparics Fanni és Horváth Tifani (b-j) (fotó: MTI/Czagány Balázs)Azonban Ausztria 8–3 győzött Dánia ellen, így a szombati zárónap is bőven tartogat izgalmakat. 16.00 órától Norvégia és Dánia csap össze, amennyiben utóbbi válogatott nem szenved vereséget (rendes játékidőben vagy ráadásban), a magyar válogatott az Ausztria elleni mérkőzés eredményétől függetlenül feljut, mert a norvégok és a dánok is biztosan mögöttünk végeznek.

(forrás: M4 Sport) (forrás: M4 Sport)Amennyiben Norvégia győz (talán erre a forgatókönyvere mutatkozik nagyobb esély), a magyar csapatnak legalább egy pontot szereznie kell a sikerhez, azaz rendes játékidőben nem kaphat ki az osztrákoktól, hogy valósággá váljon a feljutás az A csoportba, amire a magyar női jégkorong életében még nem volt példa, azaz a férfi válogatottat a 2008-as szapporói divízió I-es vb-n feljutásig vezető Pat Cortina újra történelmet írhat.

A magyar–osztrák összecsapást 19:30-tól élőben közvetíti az m4sport.hu, a Duna Worldön pedig 19.50-től kapcsolódhatnak be.

A Magyar Jégkorong Szövetség tájékoztatása szerint óriási az érdeklődés a Káposztásmegyeri Jégcentrumban ingyenesen látogatható mérkőzésre, ezért a belépés feltételei megváltoztak, erről itt tudhat meg többet.

Női divízió 1/A világbajnokság, 5. (utolsó) forduló
12.30 Szlovákia–Olaszország
16.00 Dánia-Norvégia
19.30 Magyarország-Ausztria – élőben m4sport.hu & Duna World