A Jegesmedvéknél folytatja Rajna Miklós

Rajna Miklós a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapatában folytatja pályafutását.

A válogatott kapus a klub honlapjának elárulta: a váltással az volt a célja, hogy olyan csapathoz kerüljön, melynél állandó játéklehetőséget kap.

„Nagyon tetszett nekem, amit a DVTK Jegesmedvék vezetői felvázoltak számomramondta Rajna Miklós a klub honlapjának. – A célom az volt, hogy egy olyan csapathoz kerüljek, ahol állandó játéklehetőséget kaphatok és lehetőségem legyen kiegyensúlyozottan jó teljesítményt nyújtani. Az a fajta kapus vagyok, aki szeret nagy teher és nyomás alatt védeni. Úgy gondolom, hogy kifejezetten jót tesz nekem, ha nagyobb felelősséggel a vállamon védhetek."

A 27 éves Rajna egy évvel ezelőtt a Fehérvár AV19-től igazolt a MAC Újbudához, mellyel az elmúlt idényben - csakúgy, mint a DVTK - a szlovák Extraligában szerepelt. A kapus a MAC-nál Bálizs Bencével osztozott a feladatokon, míg a Jegesmedvékhez a svéd másodosztályú Västervikshez távozó Vay Ádám pótlására szerződtették.

A dunaújvárosi születésű hokis 11 éve véd a felnőtt mezőnyben, a válogatottal hat vb-n szerepelt. Rajna idén áprilisban a nurszultani divízió I/A vb-n tartalékkapusként vett részt, a viadalon Bálizs és Vay kapott szerepet.