Musorujsag
Élő Eredmények

Egy győzelemre az NHL-nagydöntőtől a Boston

mti
A Boston Bruins – két hazai győzelem után – vendégként is nyerni tudott a Carolina Hurricanes ellen, amivel egy győzelemre került az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) döntőjébe kerüléstől.

A mérkőzésen mindkét kapus remekül védett, a bostoni Tuukka Rask 36-ból 35 lövést, míg a hazaiak kapuját őrző Curtis McElhinney 31 kísérletből 29-et hárított. Előbbinek különösen az első harmadban volt rengeteg dolga, a Hurricanes 20-szor próbálkozott az első húsz percben, ám legnagyobb ziccereit sem tudta beütni.

A Bruins Rasknak köszönhetően megúszta gól nélkül a nyitóperiódust, majd a második elején öt perc leforgása alatt szerzett kettőt Chris Wagner és Brad Marchand révén, amivel el is döntötte a meccset. Ám ez csak a lefújás pillanatában derült ki, mivel a hazaiak Calvin de Haan találatával még a második szünet előtt faragtak hátrányukból.

A párharc így eldőlni látszik, a Bruins csütörtökön akár le is zárhatja, ugyanakkor a Carolina ismét hazai pályán minden bizonnyal mindent elkövet majd azért, hogy életben tartsa reményeit.

keleti főcsoportdöntő, 3. mérkőzés:
Carolina Hurricanes-Boston Bruins 1-2
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-0 a Boston javára.

További tartalmak