Musorujsag
Élő Eredmények

Egyenlített a St. Louis az NHL-nagydöntőben

mti
A St. Louis Blues szerdán történetében először nyert mérkőzést az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) nagydöntőjében, miután az eddigi finálékban lejátszott tizenhárom mérkőzését kivétel nélkül elvesztette. A Blues ráadásul az esélyesebbnek tartott Boston Bruins vendégeként tudott győzni hosszabbítás után, amivel két mérkőzés után kiegyenlítette a két csapat párharcát.
St. Louis Blues (Forrás: St. Louis Blues Facebook) St. Louis Blues (Forrás: St. Louis Blues Facebook)

A Blues úgy kezdte meg a finálét, hogy korábbi három döntős szereplésén nem csupán veszített, de még meccset sem tudott nyerni, azaz 0/12 volt a mérlege, ami idén a Bruins elleni első összecsapással 0/13-ra romlott.

A második bostoni mérkőzés első harmada élvezetes, lüktető játékot és négy gólt hozott. A hazaiak kétszer is vezetést szereztek, a vendégek pedig kétszer egyenlítettek, így 2-2-vel mentek pihenni az együttesek.

Az első szakasz gólzápora után a második és a harmadik harmadban is a kapusok, a bostoni Tuukka Rask és a St. Louis-i Jordan Binnington nyerték a kapuk előtti „párharcokat”, s mindketten hibátlanul játszottak a rendes játékidő végéig.

A Blues különösen a harmadik periódus hajrájában mozgósított óriási energiákat a győzelem megszerzéséhez, ám játékosai nem bírtak Raskkal, vagy ha a finn hálóőr nem tudott hárítani, akkor a kapuvas mentett.

A vasat a svéd védő, Carl Gunnarsson találta telibe 1:55 perccel a vége előtt, a következő lehetőségét viszont nem hibázta el: a hosszabbítás ötödik percében egy késleltetett kiállítás alatt felállt a bostoni harmadban a vendégcsapat, a Blues kék vonalon álló két védőjének gyors passzváltása után pedig a 32 éves Gunnarsson óriási erővel lőtt a jobb felső sarokba.

A párharc St. Louisban folytatódik, magyar idő szerint vasárnap hajnalban.

Eredmény, Stanley Kupa-döntő, 2. mérkőzés:

Boston Bruins-St. Louis Blues 2-3 – hosszabbítás után

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-1

További tartalmak