Musorujsag
Élő Eredmények

Fekete: Ha nincs ez a malőr, simán a dobogón vagyunk

Fekete: Ha nincs ez a malőr, simán a dobogón vagyunk

m4sport.hu/M4 sport
Hajdú Jonatán és Fekete Ádám a számukra csalódást jelentő 4. helyen végzett a férfi kenu kettesek 500 méteres fináléjában. Bosszúsan szálltak ki a kenuból, véleményük szerint döntően befolyásolta az eredményt, hogy a rajtberendezés beragadt, így nem tudtak a megfelelő ütemben elindulni, a mezőny fél hajóval elment az elején.

„Nagyon szerettük volna jól elkapni a rajtot, ez olyan szinten nem sikerült, hogy nem a „go”-ra húzták le a rajtgépet, hanem egy kicsit később, így mi nekimentünk. Az visszalökött minket, csak utána húzták le, szóval vissza kellett volna fújni a rajtot, hibás rajt miatt. Emiatt fél hajó hátrányból kellett indulnunk, amit megpróbáltunk visszahozni, csak sajnos ez már egy Európa-bajnokság, ahol centiméterek döntenek, és nem engedhetjük meg magunknak, hogy ekkora hátrányból induljunk el. Így is visszahoztuk a németeket, akik tegnap Eb-t nyertek, meg is vertük őket. A másik irányba nem néztem, sajnos ez most csak egy negyedik helyre volt elég. Jó úton haladunk, mert sokat hoztunk a mezőnyön. Ha nincs ez a malőr, akkor simán ott vagyunk a dobogón. Jonatán lapátja szét is tört a végén, de nem ez befolyásolta a verseny végkimenetelét, hanem a rajt. Nem tudom, hogy nekünk kellene-e jobban odafigyelni, vagy nekik kellene elvégezni egy tanfolyamot rajtoltatásból” – elemezte a versenyt és a körülményeket Fekete Ádám.

Hajdú Jonatán a törött lapáttal a kezében annyira csalódott volt, hogy szinte csak tőszavakkal tudott válaszolni a riporteri kérdésekre, a szervezéshez viszont akadt 1-2 kemény szava.

„Nem volt annyira borzalmas a rajtunk, a versenyhelyszín, az a borzasztó.”

Borítókép: Fekete Ádám

További tartalmak