Musorujsag
Élő Eredmények

Hüttner: Ebben a csapatban simán benne van a 10 érem

m4sport.hu
A tavalyi világbajnoksághoz képest a kajak-kenu válogatott "erősebb lett" Kozák Danutával.
Kozák Danuta (Fotó: kajakkenusport.hu) Kozák Danuta (Fotó: kajakkenusport.hu)

Csütörtökön Montemor-o-Velhóban megkezdődik a kajak-kenu világbajnokság. A magyar csapat szereplésével kapcsolatban csak az érmek száma lehet kérdéses. Ezzel egyetért Hüttner Csaba, a válogatott szövetségi kapitánya is.

„A célunk megtartani a szokásos eredményességet, ami nem lesz egyszerű, hiszen a világ élvonala erősödik. Mindenki egy-egy szakágra szakosodik, viszont mi minden szakágban éremért megyünk” – mondta a kapitány az M1 Ma este című műsorában.

Elmondta, a portugáliai szereplést nagyban befolyásolhatja az óceán felől fújó szél, emiatt aggódik kicsit. Véleménye szerint ez leginkább a kenusok szereplésénél lehet döntő tényező.

„Az elvárás, hogy mindenki kihozza magából a maximumot. Ez lehet több arany, de ez nem biztos. Ebben a csapatban simán benne van a 10 érem. Az olimpiai számokban szeretnénk eredményesebbek lenni mint legutóbb” – utalt a tavalyi vb-re, melyet 5 arany és két-két ezüst és bronzéremmel zárt a csapat.

Azóta azonban erősödött egy Kozák Danutával, aki már az Európa-bajnokságon bizonyította, kirobbanó erőben és fantasztikus formában tért vissza a szülés után. „Danuta jelenléte magabiztosságot adhat az egész válogatottnak de nem szeretnénk őt ezzel terhelni. Az biztos, Danuta maximalista, nagyon jól tudja, hogy mit akar” – mondta a kapitány az ötszörös olimpiai bajnokról.

A teljes beszélgetést itt nézheti meg:

 

További tartalmak