Magyar arannyal kezdődtek az ifjúsági olimpia kajak-kenu versenyei

A kajakos Rendessy Eszteré a kilencedik magyar arany Buenos Airesben, miután pénteken megnyerte a síkvízi K-1-es versenyszámot az ifjúsági olimpián.

Rendessy Eszter kajakos az ifjúsági olimpián (Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság) Rendessy Eszter (Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság)


Rendessy Eszter egész nap rendkívül magabiztosan versenyzett a lányok síkvízi K-1-es számában, a legjobb idővel jutott tovább a selejtezőből, nyolcaddöntőbeli párharcát (egy az egy ellen küzdöttek a versenyzők) 12 másodperccel nyerte meg, a negyeddöntőben hét másodperccel volt gyorsabb francia ellenfelénél, az elődöntőben pedig a kazah Sztella Szukhanovánál bizonyult jobbnak.

Az UTE versenyzője a döntőben sem hibázott, 1:46.210 perces idővel diadalmaskodott a szlovák Katarina Pecsukova ellen, fölénye több mint öt másodperc volt, így megszerezte a magyar küldöttség 9. aranyérmét Buenos Airesben.

A fiúknál a kenu egyeseknek rendeztek versenyeket a nyitónapon, és a mezőnyben ott volt Pálla Balázs, aki negyedikként jutott a negyeddöntőbe, ahol a brazil Diego Araujo do Nascimentót győzte le szoros csatában. A döntőbe jutásért kikapott a kazah Dias Bakraddintól, és végül negyedik lett a győri, miután a bronzpárbajban a cseh Jiri Minariktól is kikapott.

Magyarország hat versenynap után 9 arannyal, 1 ezüsttel és 1 bronzzal az éremtáblázat második helyén áll.