Két magyar is esélyes a kajak-kenusok Oscar-díjára

Kozák Danuta a legjobb női versenyzők között, míg Szántó Csaba az Életmű-kategóriában jelölt.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 18. A címvédő Kozák Danuta aranyérmével a női kajak egyesek 500 méteres versenyének eredményhirdetése után a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 18-án. MTI Fotó: Kovács Tamás Kozák Danuta aranyérmével a női kajak egyesek 500 méteres versenyének eredményhirdetése után a Rio de Janeiró-i nyári olimpián. MTI Fotó: Kovács TamásLezárult a nyílt szurkolói szavazás a WPA (World Paddle Awards) Aranylapát-díj versenyében, amely a sportág Oscarjának tekinthető. A magyar kajak-kenu sport képviseletében két kategóriában is bekerült a legjobb háromba jelölt.

A legjobb női versenyzőnek járó elismerésért a kanadai Laurence Vincent-Lapointe és az ausztrál Jessica Fox mellett az idei világ- és Európa-bajnokságon taroló, ötszörös olimpiai bajnok kajakos, Kozák Danuta is versenyben van, az Életmű-díjra pedig a 73 éves Szántó Csaba mellett az ausztrál Jackie Dillon és a kanadai Claudia Kerckhoff a jelölt.

A magyar szövetség honlapja emlékeztet, hogy Szántó Csaba versenyzőként vb-bronzéremig vitte, majd később a nemzetközi szövetség fejlesztési igazgatójaként az egész világon segítette a kajak-kenu elterjedését.

A hivatalos eredményhirdetés a jövő hét közepén várható.