Musorujsag
Élő Eredmények

16 évesen olimpiai és világbajnokokat legyőzve Eb-győztes a magyar kajakos

16 évesen olimpiai és világbajnokokat legyőzve Eb-győztes a magyar kajakos

m4sport.hu
Óriási meglepetés született a poznani para kajak-kenu Európa-bajnokságon, Kiss Péter ugyanis 16 esztendősen olimpiai és világbajnokokat maga mögé utasítva aranyérmet szerzett KL1-es kategóriában.

A fiatal sportoló paraúszó volt és egy éve kezdett komolyabban kajakozni, azonban nem kellett sokat várni első nagy sikerére.

„Itt volt a riói olimpia első három helyezettje, valamint az aktuális világbajnok is, és mindannyiukat megelőzte. Az előfutamában az olimpiai bajnokot és a világbajnokot is egyaránt nagyon megverte, volt is nagy csodálkozás mindenki részéről. A döntője kevésbé sikerült jól, hiszen beragadt a rajtnál, de egy hajszállal így is megelőzte a mezőnyt. Nagyon örültek a parton a győzelmének, hiszen egy tényleg senki által nem ismert, szemtelenül fiatal versenyző nyert. Mi azért titkon reménykedtünk benne, hogy jó eredményt fog elérni, mert már otthon is nagyon jól ment, és legyőzte a szám olimpiai ezüstérmesét, Suba Robit is. Azt kezdtük el számolgatni, hogy vajon volt-e már a magyar kajak-kenu történetében ilyen fiatal Európa-bajnok, de én személy szerint nem emlékszem rá” – számolt be Weisz Róbert szövetségi kapitány a kajakkenusport.hu-nak.

Kiss Péter fantasztikus győzelmet aratott a poznani Európa-bajnokságon (Fotó: kajakkenusport.hu) Kiss Péter fantasztikus győzelmet aratott a poznani Európa-bajnokságon (Fotó: kajakkenusport.hu)

A szakember hozzátette, az úszás kitűnő alapokat adott Kiss Péternek, aki nagyon jó erőben van és remek technikával evez.

Weisz Róbert többet várt az olimpiai ezüstérmes Suba Róberttől, aki ugyanebben számban a negyedik helyen végzett: „Ez a mai versenynap megmutatta, hogy az eddigieknél is keményebben kell készülnie, ha dobogóra szeretne állni egy világversenyen.”

A hölgyeknél VL2-ben Varga Katalin ugyancsak a negyedik, míg Molnárné Tóth Julianna az ötödik helyen zárt.

Szerdán Varga Katalin a KL2-es kategóriában bronzérmet szerzett, a magyar küldöttség ezzel a két dobogós helyezéssel zárta a kontinensviadalt.

Borítókép: Kiss Péter 16 évesen olimpiai és világbajnokokat legyőzve Európa-bajnok (Fotó: kajakkenusport.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Száz nap múlva rajtol a szegedi kajak-kenu-vb
Száz nap múlva kezdődik Szegeden az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság, ebből az alkalomból szerdán elindítják a belvárosban a visszaszámláló órát, amely a rajtig hátralévő időt mutatja majd.
Kajak-kenu