Minden éremből jutott kajak-kenusainknak a duisburgi vk-n

A magyarok egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet szereztek a vasárnapi zárónap döntőiben a duisburgi kajak-kenu világkupaversenyen.

Plovdiv, 2017. július 15. Balla Virág (j) és Devecseriné Takács Kincső, miután elsőként ér célba a női kenu kettesek 500 méteres döntőjében a plovdivi kajak-kenu Európa-bajnokságon 2017. július 15-én. A magyar páros aranyérmes lett a versenyen. MTI Fotó: Kovács Tamás
Balla Virág (j) és Devecseriné Takács Kincső (fotó: MTI/Kovács Tamás)


A viadal honlapja alapján a vb-második Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső páros nagyszerű győzelmet aratott az új olimpiai számban, a kenu kettesek 500 méteres versenyében. Féltávnál még csak második volt a világbajnoki címvédő kanadai Laurence Vincent-Lapointe, Katie Vincent duó mögött, de aztán remekül hajrázva sikerült megelőznie nagy ellenfelét. A győriek párosa 200-on is begyűjtött egy érmet, ezen a távon harmadik lett.

A harmadik vasárnapi magyar dobogós helyezés az Apagyi Levente, Csizmadia Kolos kettős nevéhez fűződött, az egység másodikként ért célba K-2 200 méteren, míg a negyedik medált a kenus Adolf Balázs szerezte, aki 5000 méteren, kölcsönhajóval lett második.

A zárónapon még egy döntőse volt a küldöttségnek, a nők hasonló számában Kiss Blanka és Malcsiner Eszter az ötödik helyen végzett.

A magyarok így összesen nyolc éremmel zártak Duisburgban: szombaton Balla első lett 500 méter egyesben, a kajakos Kopasz Bálint 500-on másodikként, 1000-en harmadikként ért célba, és ugyancsak bronzérmesként végzett Devecseriné Takács Kincső C-1 200 méteren.

A csapat jobbára fiatal versenyzőkből állt a hétvégi, németországi regattán, az volt a cél, hogy a sportolók versenylehetőséghez jussanak, és - a szakmai stábbal együtt - felmérjék, hogy hol tartanak jelenleg a nemzetközi mezőnyhöz képest.