Musorujsag
Élő Eredmények

Potyogtak a magyar érmek a maratoni kajak-kenu-Eb nyitónapján

MTI
Nyolc magyar érem született a franciaországi Decize-ben zajló maratoni kajak-kenu Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján.
Czéllai-Vörös Zsófia (Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség) Czéllai-Vörös Zsófia a franciaországi versenyen (Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség)

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a több mint 40 fokos napközbeni hőmérséklet miatt előrehozták a délelőtti, és eltolták a délutáni futamokat, és mivel a szállás egyórás útra van a versenyhelyszíntől, ezért a reggel rajtolóknak hajnali öt órakor kellett kelniük. A magyarokat ez sem viselte meg, hiszen az ifjúsági korosztályban kajak egyesben Makrai Sára győzött, Csonka Eszter pedig harmadikként ért célba.

Kenu egyesben a férfiaknál Pálla Balázs nagy fölénnyel végzett az élen, majd Horányi Dóra ezüst-, Bonyai Regina pedig bronzérmet szerzett a felnőtt kenusok rövidkörös versenyében.

Női K-1-ben a rövidkörös versenyben Czéllai-Vörös Zsófia szintén aranyat, a férfiaknál Boros Adrián bronzérmet nyert.

A nap zárásaként az ifjúsági kajakosoknál Petró Vince nyert, így a magyarok négy arany-, egy ezüst- és három bronzéremmel zárták az első napot.

További tartalmak