Musorujsag
Élő Eredmények

A BBC-nél Geraint Thomas az év sportolója

MTI
A brit sportoló idén megnyerte a Tour de France francia kerékpáros körversenyt.
epa06918008 Winner Team Sky rider Geraint Thomas of Britain celebrates on the podium with the best sprinter's green jersey after the 21st and final stage of the 105th edition of the Tour de France cycling race over 116km between Houilles and Paris, France, 29 July 2018.  EPA/STEPHANE MANTEY / POOL  Geraint Thomas az idei Tour de France megnyerése után. EPA/STEPHANE MANTEY / POOL

A francia kerékpáros körverseny bajnokát, Geraint Thomast választották az év sportolójának a brit közszolgálati műsorszolgáltatónál, a BBC-nél.

A nézők, hallgatók szavazásán a 32 éves walesi kerekes mögött a Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton és az angol labdarúgó-válogatott kapitánya, Harry Kane végzett a második, illetve harmadik helyen.

Jelölt volt még az elismerésre a sprinter Dina Asher-Smith, a krikettező James Anderson és a kétszeres olimpiai bajnok szkeletonos, Lizzy Yarnold.

Thomas éppen vasárnap vette át a Tour de France szervezőitől a győztesnek járó trófea másolatát, miután az eredetit ellopták egy kiállításról.

További tartalmak