A Tourért két nagyágyú is beáldozza a Girót

A címvédő Chris Froome és a Tour de France-győztes Geraint Thomas sem indul a Giro'd Italia országúti kerékpáros körversenyen.

„Csodálatos emlékeim vannak a tavalyi versenyről, de valószínűleg jobb, ha az ideit kihagyom, mert a Tour de France megnyerése a legfőbb célom” – mondta a 33 éves brit Froome. A Sky csapat versenyzője hozzátette, abba az időszakba jutott a pályafutása, amikor már el kell gondolkodnia, milyen eredménysort hagy majd maga után a visszavonulásakor.

epa07225319 (FILE) - Team Sky rider Geraint Thomas (C) of Britain, wearing the overall leader yellow jersey, celebrates his win with Chris Froome of Britain following the 21st and final stage of the 105th edition of the Tour de France cycling race over 116km between Houilles and Paris, France, 29 July 2018, (reissued 12 December 2018). Media reports on 12 December 2018 state that broadcaster Sky has announced that it will end it's backing of Team Sky in 2019.  EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON *** Local Caption *** 54520688 Geraint Thomas (balról) és Chris Froome (fotó: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON)„Ha sikerülne ötödik alkalommal is megnyernem a Tour de France-t, és csatlakoznom a kerékpársport elitcsoportjához, az hihetetlen lenne” – vélekedett. Eddig a francia Jacques Anquetil és Bernard Hinault, a belga Eddy Merckx és a spanyol Miguel Indurain büszkélkedhet öt győzelemmel a francia körversenyen, Froome 2013-ban, 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben nyert.

Csapattársa, az ugyancsak brit Geraint Thomas elmondta, számára is a Tour de France élvez elsőbbséget az idei versenyek közül, mert címvédőként mindenképpen százszázalékos állapotban szeretne lenni.

November végén a francia Romain Bardet jelentette be, hogy kihagyja a Giro d'Italiát, mert ő is a Tour de France-ra szeretne összpontosítani.

A 102. olasz körverseny Bolognából rajtol május 11-én, a befutó pedig június 2-án Veronában lesz.