A Cofidis is indul a Tour de Hongrie körversenyen

A csapat a magyarországi kerékpáros körverseny történetének eddigi legerősebb résztvevője lesz.

Balatonalmádi, 2018. augusztus 15. Versenyzők a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny első szakaszán Balatonalmádiban,  a 71-es főúton 2018. augusztus 15-én. Az első, 154 kilométeres szakaszt Balatonalmádi és Keszthely között rendezik meg. A versenyre 19 csapat 132 versenyzője nevezett. MTI Fotó: Varga György Versenyzők a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny 2018-as első szakaszán Balatonalmádiban.
MTI Fotó: Varga GyörgyA Cofidis csapata is indul a júniusi Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen.

A szervezők keddi közleménye kiemeli: a francia prokontinentális egyesület, amely tavaly huszonegy profi győzelmet ért el, rendszeres szereplője a nagy körversenyeknek, s Nacer Bouhanni révén augusztusban szakaszgyőzelmet ünnepelhetett a Vuelta a Espanán.

A Cofidis idén is indulni fog a Tour de France-on és a spanyol körversenyen, így a Tour de Hongrie történetének eddigi legerősebb résztvevő csapata lesz.

Korábban a címvédő Manuel Bellettit foglalkoztató, szintén prokontinentális olasz Androni-Giocattoli Sidermec adta le nevezését a viadalra. A nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában szereplő, 2.1-es kategóriájú Tour de Hongrie-t idén június 11. és 16. között rendezik meg.