Feladta a Girót a mezőny egyik legjobb sprintere

Fernando Gaviria, a mezőny egyik legjobb sprintere térdsérülése miatt pénteken feladta a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyt.

Az UAE Emirates kolumbiai bringása ugyan elindult a hetedik szakaszon, de egy órával a rajt után fájdalmai miatt kiállt, s nem fejezte be a Vasto és L'Aquila közötti 185 kilométeres etapot.

Fernando Gaviria a 2019-es Giro d'Italia harmadik szakaszának megnyerése után (Fotó: EPA/Alessandro Di Meo) Fernando Gaviria a 2019-es Giro d'Italia harmadik szakaszának megnyerése után (Fotó: EPA/Alessandro Di Meo)A 24 esztendős Gaviria két éve mutatkozott be az olaszországi háromhetes viadalon, akkor négy szakaszgyőzelmet aratott, melynek köszönhetően megnyerte a mezőnypontverseny első helyezettjének járó ciklámen trikót. Tavaly két etapon diadalmaskodott a Tour de France-on, az idei Girón pedig a harmadik szakaszon haladt át elsőként a célon, egyúttal a német Pascal Ackermann mögött 28 pontos hátránnyal második volt a ciklámen trikóért folytatott küzdelemben.

Gaviria mellett az összetett diadalra jelenleg legesélyesebbnek tartott szlovén Primoz Roglic egyik segítője, a holland Laurens de Plus szintén feladta a viadalt.