Lesipuskás baszk győzelem a Giro d'Italia hetedik szakaszán

A baszk Pello Bilbao a legjobb ütemben támadott a Giro d'Italia hetedik, pénteki szakaszának hajrájában, így egy egész napos szökés végén nyert a 185 kilométeres etapon.

Az utolsó másfél kilométer:

A mezőny pénteken 185 kilométert tett meg, Vastóból L'Aquilába tekert jórészt sík terepen. A végén viszont emelkedett az út, Bilbao 1400 méterrel a cél előtt lépett meg az ötfős szökevénycsoporttól és néhány másodpercet megőrzött előnyéből. Másodikként a francia Tony Gallopin, harmadikként az olasz Davide Formolo ért célba.

A főmezőny 67 másodperces hátránnyal fejezte be a szakaszt. Ebben tekert be többek között a szlovén Primoz Roglic, aki az ötödik szakaszig az élen állt összetettben, továbbá az esélyesek közül a kolumbiai Miguel Angel López, az olasz Antonio Nibali és Simon Yates, a legutóbbi Vuelta a Espana brit győztese is. Összetettben Roglic a 12., Yates a 15., Nibali a 16., López pedig a 17. helyen áll, a mezőny egyik legjobb sprintere, Fernando Gaviria azonban feladni kényszerült a versenyt.

Eredmények:
7. szakasz, Vasto-L'Aquila, 185 km:

giro 7. szakasz

Az összetett élcsoportja:
giro 7 összetett

Szombaton a Tortoreto Lido és Pesaro közötti 235 kilométer megtétele vár a mezőnyre, amely összesen 3578,8 kilométert tesz meg a június 2-i veronai befutóig.