Musorujsag
Élő Eredmények

Hazaért a szökés Giro 12. szakaszán, szlovén kézen a rózsaszín trikó

MTI
Az olasz Cesare Benedetti nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny 12. szakaszát, amelyen a szlovén Jan Polanc átvette az összetett első helyét.

A Cuneo és Pinerolo közötti 158 kilométeres etapon egy jelentősebb szökevénycsoport lépett el a mezőnytől, majd az első kategóriás Montoso megmászása során több részre szakadt. Az utolsó kilométeren egy ötfős boly sprintelt a győzelemért, a hazai közönség előtt versenyző Benedetti mögött honfitársa, Damiano Caruso, valamint az ír Eddie Dunbar zárt. A 31 esztendős versenyző először nyert szakaszt háromhetes viadalon.

A rózsaszín trikót az Emirates hatodikként beérkező szlovén kerekese, Jan Polanc vette át csapattársától, az eddigi éllovas olasz Valerio Contitól, aki jelentős lemaradással, 10:37 perc hátránnyal ért célba.

A szökevények közül a tavaly harmadik kolumbiai Miguel Ángel López és a 2015-ös bronzérmes spanyol Mikel Landa közel negyven másodpercet faragott az időfutamokon összeszedett hátrányából az esélyesek közül legjobb helyen álló szlovén Primoz Roglichoz képest.

A szakaszon két sprinter, az ausztrál Caleb Ewan és az olasz Elia Viviani már nem indult el, számukra a szerdai etappal véget ért az olasz körverseny.

Eredmény,
12. szakasz, Cuneo-Pinerolo (158 km):

12.

Az összetett állása:
12. összetett

Pénteken a Pinerolo és Ceresole Reale közötti 196 kilométer és hegyi befutó vár a mezőnyre, amely összesen 3578,8 kilométert tesz meg a jövő vasárnapi, veronai befutóig.

További tartalmak