Musorujsag
Élő Eredmények

Carapaz érinthetetlen volt: ecuadori összetett győztes a 102. Girón

m4sport.hu/MTI
Az ecuadori Richard Carapaz nyerte a 102. Giro d'Italiát, amelynek utolsó szakaszán, a Veronában rendezett, 17 kilométeres egyenkénti időfutamon az amerikai Chad Haga volt a leggyorsabb. Vincenzo Nibali végzett az összetett második helyén, míg a szlovén Primoz Roglic visszaszerezte a harmadik helyet a rózsaszín trikós csapattársától, Mikel Landától, aki nyolc másodperccel maradt le a dobogóról.
epa07618194 Ecuadorian cyclist Richard Carapaz of Movistar Team celebrates on the podium retaining the overall leader's pink jersey after the 20th stage of the Giro d'Italia cycling race, over 194 km from Feltre to Croce d'Aune-Monte Avena, Italy, 01 June 2019.  EPA/ALESSANDRO DI MEO A 26 éves, tavaly negyedik Carapaz a nagy körversenyének történetének első ecuadori győztese lett (Fotó: EPA/ALESSANDRO DI MEO)

„Ez a siker az összes eddigi erőfeszítésem és lemondásom jutalma, a legnagyobb trófea, amit életemben nyertem” – fogalmazott Carapaz az utolsó szakaszt követően.

A második helyen végző, „Messinai Cápának” becézett Nibali elismerte: Carapaz a három hét során végig erős volt, jó formában tekert, s csapata, a Movistar is kiválóan teljesített.

„Nincs bűntudatom, remek Girón vagyok túl. Kiváló ellenfeleim voltak ezen a nehéz viadalon” – fogalmazott az olasz.

Az utolsó szakasz a Verona környéki 17 kilométeres egyéni időfutam volt, közepén egy negyedik kategóriás emelkedővel. A szakaszt az amerikai Chad Haga nyerte meg két belga, az egyórás kerékpározásban világcsúcstartó Victor Campenaerts és Thomas De Gendt előtt.

A sprinterek vetélkedését – és ezzel a ciklámen trikót – a német Pascal Ackermann (BORA-Hansgrohe) nyerte a 102. Giro d’Italián, a hegyi pontversenyben az olasz Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) zárt az élen a kék trikót kiérdemelve.

A legjobb fiatal, 25 éven aluli versenyzőt illető fehér trikót pedig – tavalyi elsőségét megismételve – a kolumbiai Miguel Ángel López (Asztana) vehette át ünnepélyes keretek között a Kr. e. első században épült veronai színházban.

Jövőre Budapesten lesz a nagy rajt, vagyis a Grande Partenza, s további két szakaszt is Magyarországon rendeznek.

Eredmény,
21. szakasz, Verona (17 km):

21
Az összetett végeredménye:
21 össze

További tartalmak