Nem jött össze a magyar bringások terve az Európa Játékokon

A négyből három magyar a fő mezőnnyel ért célba a férfi országúti kerékpárosok mezőnyversenyében a minszki Európa Játékokon, Pelikán János végzett közülük a legelőrébb, a 39. helyen.

A helyi idő szerint délben indított viadalon 180 kilométert kellett teljesítenie a 135 fős mezőnynek.

A magyar csapat tájékoztatása szerint a négyfős piros-fehér-zöld különítménynek a sík terepen rendezett viadalon az volt a célja, hogy a sprinter Karl Ádám Kristófot jó pozícióba hozza a cél előtt, és így legyen esélye a legjobb tíz között végezni. A terveket azonban a verseny keresztülhúzta, a magyarok ugyanis nem voltak a bolyban jó helyen, amikor az utolsó, sikeres szökés megindult, így esélyük sem volt a támadókkal tartani.

A végén Pelikán, Karl és a Tour de Hongrie-n ezüstérmes Dina Márton szinte egyszerre ért célba, 54 másodperccel elmaradva a győztes olasz Davide Ballerinitől. Pelikán a 39., Karl a 47., Dina pedig a 49. helyen haladt át a célon. Dina Dániel pedig végül a 114. lett.

 

A kerékpárosok az EJ-n nem juthatnak olimpiai kvótához, ám a versenyeken értékes pontokat szerezhetnek a kvalifikációs ranglistán.