A világbajnok csak segítőnek megy a Tour de France-ra

A világbajnok Alejandro Valverde, illetve Nairo Quintana és Mikel Landa is ott lesz a Movistar keretében a szombaton rajtoló Tour de France országúti kerékpáros körversenyen.

Nairo Quintana és Alejandro Valverde (Fotó: Cyclingnews/Getty Images) Nairo Quintana és Alejandro Valverde (Fotó: Cyclingnews/Getty Images)


A spanyol csapat hétfőn jelentette be francia körön induló nyolcasát, amelyben ott van a gárda mindhárom húzóneve, igaz Valverde csak segíteni megy a két kapitányt, Landát és Quintanát.

Előbbi volt ott a májusi Giro d'Italián, ahol negyedikként zárt. Az olasz körversenyen győztes ecuadori Richard Carapaz a várakozásoknak megfelelően kihagyja a Tourt, és a Vuelta a Espanára koncentrál, Quintana viszont tagja lesz a Movistar sorának, sőt a fogadóirodák a legesélyesebbek közé sorolják a kolumbiait.

Mindhárom kerekesnek hiányzik a Tour-siker a pályafutásából: a 39 esztendős Valverde egy Vueltát nyert (2009), tíz évvel fiatalabb társai közül pedig Quintana egy Girót (2014) és egy Vueltát (2016), míg Landa pályafutása legjobb eredménye a 2015-ös Girón elért harmadik hely.

A 106. Tour de France szombaton Brüsszelből rajtol.